Otkrivamo: Da li znate da je Mirotić trenirao fudbal? Ovo mu je bio klub, pamte ga po majici vezanoj za Srbiju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Što se tiče samog Mirotića, redovna situacija je davala doznanja da bi mogao i da se iskaže u drugom sportu

Foto: Marko Jovanović

Nikola Mirotić je promešao srpsku košarkašku javnost, čini se da je bio nikada bliži da zaigra za u našoj zemlji, a postoji dosta zanimljivih i ne baš dovoljno poznatih stvari iz njegovog detinjstva koje pokazuju da ovaj Podgoričanin nije baš bio samo okrenut košarci.

Mirotić je porastao u podgoričkog naselju Tološi, išao je u Osnovnu školu "Radojica Perović" i trenirao je - fudbal!

Kako ga pamte vršnjaci, bio je i tada, u pionirima, viši nego svi ostali koji su nosili dres istog kluba, a igrao je na poziciji štopera.

Živeo je jako blizu stadiona fudbalskog kluba Crvena Stijena, pa je bilo prirodno i da ga zainteresuje prvo fudbalska lopta.

Trener mu je stalno zamerao da, i pored svoje visine, nikada nije hteo da "čisti" glavom posle ispucavanja, već isključivo nogom, pa makar ona završila i kraj glave.

Oni koji su sa njim trenirali pamte ga po zelenim loto kopačkama, ali i po majici koja mu je bila neizostavni odevni predmet na treningu. Na njoj je pisalo - Kosovo je Srbija.

Ukoliko ne bi nosio tu majicu, onda bi usledila druga, takođe bela sa ogromnim grbom Partizana.

Miran momak, prilično dobroćudne naravi, odmah po završenom treningu bi se provlačio kroz ogradu stadiona Crvene Stijene i uzimao košarkašku loptu u ruke.

Taj klub se sada nalazi tek u trećem rangu crnogorskog takmičenja, a nekada je pravio veoma dobre rezultate, pogotovo u saveznom Kupu SRJ i Srbije i Crne Gore.

Crvena Stijena je još u sezoni 2004/05. izbacila tada jaki Zemun u Kupu sa 1:0, a već naredne sezone je eliminisala čak i Vojvodinu (2:0)!

Što se tiče samog Mirotića, redovna situacija je davala doznanja da bi mogao i da se iskaže u drugom sportu.

Njegov izlet u košarkaški svet podržao je Jadran Vujačić, jedan od slavnih crnogorskih trener, a malo ljudi zna da je Nikola svoje prve korake na parketu napravio u Jokeru.

Ono što je za triviju jeste da je oženio upravo ćerku od pomenutog Jadrana kojem danas i mora odati čast zbog svog usmerenja.

(Telegraf.rs)