Svađa među nemačkim NBA zvezdama izazvala raskol: Košarkaš Dalasa odustao od igranja na Mundobasketu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njega je Šreder optužio da namerno nije hteo da igra prošle godine na Eurobasketu

Foto: AP/Tanjug

Maksi Kleber, jedan od najboljih nemačkih košarkaša, odustao je od igranja za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu zbog Denisa Šredera, saigrača iz nacionalog tima.

Puklo je u svlačionici Nemačke, iako se igrači još nisu ni okupili, bolje rečeno puklo je u međuljudskim odnosima i to još pre godinu dana zbog Šrederovih komentara na račun igrača Dalas Maveriksa.

Podsećamo, tada je iskusni plejmejker "potkačio" sunarodnika Klebera da namerno neće da igra za nemačku reprezentaciju na Eurobasketu i da neće da se odazove pozivima nacionalnog tima.

Foto: Tanjug/AP

Kleber je sa svojim agentom sada izdao saopštenje u kome je naveo da je imao želju da igra za Nemačku ovog leta, ali da zbog "pojedinih komentara" je odlučio da je bolje da ne igra. Iako nije direktno uperio prstom u Šredera, jasno je na koga misli.

- Moji ciljevi su uvek bili da reprezentujem Nemačku kada sam 100 odsto spreman i da pomognem saigračima. Prošle godine sam bio primoran da donesem jako tešku odluku zbog povrede sa kojom sam igrao u sezoni 2021/22. Trebalo mi je vreme da se oporavim. Da sam bio zdrav, igrao bih na Evrobasketu. Komunikacija sa svim relevantnim ljudima bila je u maniru punom poštovanja i razumevanja. Uživao sam da gledam saigrače kako osvajaju medalju i bio ponosan na njihov uspeh. Ovog leta sam počeo sam pripremama, želeći da zaigra za nacionalni tim na Mundobasketu. Međutim, poslednji događaji i neprikladni komentari na moj račun pokazali su mi da nisam poželjan u timu. Nije mi cilj da uništim dobru hemiju koja postoji od prošlog leta. Niti želim da bilo kome budem distrakcija. Zbog toga sam odlučio da ne igram. Umesto toga, navijaću za momke i podržaću ih na svakom koraku. Više se neću oglašavati povodom ovog slučaja - navodi Kleber u saopštenju.

Nema sumnje da bi nemačka selekcija sa njim u timu bila još jača, iako i ovako imaju izuzetnu mladu ekipu koju predvodi još nekoliko NBA asova uz Šredera kao što je Danijel Tajs, braća Moric i Franc Vagner, Hertenštajn.

(Telegraf.rs)