Budućnost dobila pojačanje: Fantastični šuter sa evroligaškim iskustvom stigao u Podgoricu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Doskorašnji košarkaš Bešiktaša Alerik Frimen novo je pojačanje kluba iz Podgorice

Foto: Profimedia

Doskorašnji košakaš Bešiktaša Alerik Frimen novo je pojačanje Budućnosti, objavio je podgorički klub na svom zvaničnom Tviter profilu.

Ovaj 28- godišnji košarkaš je prošle sezone u dresu Bešiktaša prosečno beležio 18.9 poena po meču.

Pomenuti košarkaš koji igra na poziciji beka, ima i evroligaško iskustvo. U najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju nastupao je kao igrač Asvela.

- Reč je o momku koji je dokazani skorer, odličan sa distance, a u Bešiktašu je u proseku ubacivao 18,9 poena po meču. Iako igra na poziciji beka, može da bude i sekundarni organizator igre, jer voli da igra sa loptom u rukama. Prepoznat kao odličan šuter i u karijeri nije šutirao ispod 38 odsto van linije 6.75 - naveli su Podgoričani na zvaničnom sajtu.

Frimen je svoju košarkašku karijeru započeo u NCAA ligi gde je nastupao za Bejlor i NC Stejt, a evropsku priču počeo je u mađarskoj Albi Fehevar, odakle se preselio u tursku Bursu.

Za taj tim je igrao u dva navrata, a u međuvremenu je nastupao i za kineske Šenzen i Kvindago, kao i za Asvel.

Nakon drugog mandata u Bursi polusezonu je nosio dres gigata iz Moskve - ekipu CSKA a nakon toga je prešao u Veneciju. Poslednju sezonu je završio u Turskoj - odnosno u ekipi Bešiktaša.

Podsetimo, pre Frimena Budućnost je u svoje redove dovela Flečera Megija, Andriju Slavkovića, Andriju Grbovića i Marvina Džonsa, dok su ugovore sa klubom produžili Marko Jagodić - Kuridža i Aleksa Ilić.

(Telegraf.rs)