Petrušev se ne vraća u Zvezdu: Trener Filadelfije slučajno otkrio da će Filip igrati u NBA sledeće sezone

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nik Nurs računa na Filipa i posle NBA Letnje lige

Foto: Marko Jovanović

Sasvim očekivano, tokom jula meseca vladaju najveća previranja na košarkaškoj pijaci. Svi klubovi pokušavaju da dograbe one najbolje igrače za narednu sezonu, kako bi sklopili respektabilne rostere.

Takav je i slučaj sa večitim rivalima, koji su već doveli ili bili povezivani sa pojedinim igračima. Mnogo se govorilo i o sudbini Filipa Petruševa koji je posle sjajnih igara u Zvezdi dobio šansu da nastupa za Filadelfija Seventisikserse u NBA Letnjoj ligi.

I izgleda da su u Americi i više nego zadovoljni njegovim igrama, pošto je trener Nik Nurs slučajno u izjavi otkrio da planira da Petruševa zadrži u timu za narednu sezonu, što će reći da "otpada" povratak u crveno-beli dres kluba sa Malog Kalemegdana.

- Dajemo našim mladim igračima dosta minuta. Džejden Springer i Lu King, kao i neki drugi igrači poput Filipa, koji će biti u rosteru ove godine. Pokušamo taktički da se izgradimo - rekao je Nurs u razgovoru u podkastu sa Tajrisom Maksijem.

Podsetimo, i njegov agent, Miško Ražnatović je već ranije isticao da je budućnost Petruševa ili u NBA ligi ili nazad u Beogradu.

- Ako ne potpiše u NBA ligi do avgusta, prvo ćemo saslušati Crvenu zvezdu, jer se Filipu sviđa okruženje tamo. Neću razmatrati druge evropske opcije. Mislim da će Filip biti u NBA ligi naredne sezone, a ako ne, biće u Zvezdi - rekao je pre par meseci Ražnatović grčkom mediju SDNA.

(Telegraf.rs)