Mladi košarkaši dobili Crnogorce za kraj grupne faze Evrobasketa: Čekaju rivale u osmini finala

Vreme čitanja: oko 1 min.

Orlići su kao drugi završili ovaj deo takmičenja sa skorom 2-1

Foto: FIBA (fiba.basketball)

Mladi košarkaši Srbije starosti d0 20 godina uspešno su se oporavili od neprijatnog poraza od selekcije Španije kasno sinoć, pošto su danas u novom meču savladali Crnu Goru u poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva koje se održava u Heraklionu na Kritu - 75:69.

Naši košarkaši su danas značajno zategli odbranu u odnosu na jučerašnji meč i ograničili su Crnogorce na samo 35% uspešnosti realizacije iz igre. Uz to su kontrolisali i skok, tako da nisu imali nekih većih problema.

Prvu četvrtinu dobili su Crnogorci, posle čega su košarkaši Srbije preuzeli kontrolu nad situacijom. Već do poluvremena su uspeli da steknu prednost, koju su nadogradili pred poslednju četvrtinu kada su imali i dvocifrenu razliku na svojoj strani.

Time su okončali grupnu fazu na drugom mestu sa skorom 2-1, pa će samim tim čekati trećeplasirani tim iz Grupe A gde će konačni rasplet biti viđen nešto kasnije večeras. To mogu biti Italija, Belgija ili Izrael, a Srbija će biti favorit.

Najbolji u selekciji Srbije bio je Mihailo Petrović sa 17 poena, Matija Belić je ubacio 12, dok je Filip Branković stao na 10 poena. U Crnoj Gori istakao se Lazar Vukčević sa 17 poena, Danilo Ivanović je dodao 11, dok je Fedor Žugić imao 10.

(Telegraf.rs)