Bivši centar Partizana dobio 32 miliona, Sabonisu i Bolu bogatstvo za pet godina vernosti

Vreme čitanja: oko 1 min.

NBA klubovi nastavljaju sa sklapanjem timova za sledeću szeonu

Foto: Tanjug/AP

U noći između subote i nedelje nastavio se NBA prelazni rok u kojem su klubovi nastavili da se pojačavaju i potpisuju slobodne agente.

Svakako, za navijače u Srbiji najzanimljiviji je "transfer" Dantea Eksuma, koji je posle Barselone i Partizana, potpisao jednogodišnji ugovor sa Dalas Maveriksima,

Košarkaš Los Anđeles Klipersa Rasel Vestbruk dogovorio je novi dvogodišnji ugovor sa klubom u vrednosti od 7,8 miliona dolara.

Vestbruk (34) je u LA Kliperse stigao u februaru ove godine iz LA Lejkersa, a pre toga je igrao za Vašington, Hjuston i Oklahomu. On je prošle sezone za LA Kliperse odigrao 21 meč u NBA ligi, a prosečno je postizao 15,8 poena i 7,6 asistencija i 4,9 skokova po utakmici.

Od ostalih, Bruk Lopez će i naredne dve sezone biti član Milvokija, on je potpisao novi ugovor vredan 48 miliona dolara. Prošle sezone je beležio 15.9 poena po meču, uz 6.7 skokova i 2.5 blokada po utakmici.

Vagner je dogovorio sve sa Orlandom, potpisao je dvogodišnji ugovor vredan 16 miliona dolara. Nemac je prošle sezone imao 10.5 poena, 4.5 skokova i 1.5 asistenciju za svega 19 minuta po utakmici.

Hjuston je doveo Petija Milsa iz Bruklina u trejdu, a tu je i nekadašnji centar Partizana Džok Lendejl koji je potpisao ugovor na četiri godine za 32 miliona dolara. Stigao je i, sada već bivši, krilni centar Denvera, Džef Grin (36), koji je potpisao na godinu dana za 6 miliona dolara.

Filadelfija je dovela Patrika Beverlija za 3.2 miliona dolara, Domantas Sabonis ostaje u Sakramentu, s ugovor je vredan 217 miliona dolara za pet godina.

Lamelo Bol će potpisati maksimalni ugovor sa Šarlotom, vredan 260 miliona dolara, na pet godina. On je veći deo sezone propustio zbog povrede, a prosečno je beležio 23.3 poena, uz 6.4 skoka i 8.4 asistencije.

(Telegraf.rs)