Hrvatsko čudo od deteta potpisalo za Real: Sa 12 godina dao 73 poena, srušio sve rekorde, pa stigao u Madrid

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oduševio je skaute

Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Toni Garma, sin nekadašnjeg košarkaša Nikole Garme, koji je do sada nastupao za MKK Novi Zagreb, i nedavno Ciboni ubacio 73 poena, potpisao je ugovor sa Real Madridom. 

Skauti španskog tima nisu propustili igre talentovanog mladog košarkaša, pa ništa nisu želeli da prepuste slučaju i odmah obezbedili potpis Garme. Hrvatski košarkaš dospeo je nedavno u centar pažnj ekada je na meču protiv Cibone ubacio 73 poena. Ono što je posebno zanimljivo jeste da je meč završen rezultatom 94:73. Garma je tada postigao isto poena kao i celi protivnički tim.

- Naš Toni Garma je današnjim finalnim potpisom kompletirao svoj prelazak u najveći klub Evrope. Priča o Toniju je pre svega priča o radu, radu i onda o još malo rada. U svakom šutu koji je ikada postigao, a postigao ih je puno, u svakoj finti koju je ikada napravio je sadržano hiljade i hiljade šuteva i finti koje je napravio sam sa sobom ili sa svojim tatom na bilo kojem košu koji se našao u blizini, na bilo kakvom komadu asfalta na koji je donesena lopta - potvrdio je klub u objavi kojom se oprostio od njega.

Da pdosetimo, pre potpisa za Real, on je bio gost svog kluba na U13 turniru. Osvojio je srebrnu medalju nakon što je u finalu kao igrač Reala izgubio od Barselone, ali je porušio sve rekorde. U šest utakmica postigao  je čak 170 poena, a srušio je i rekord turnira sa 57 poena u jednoj utakmici.

(Telegraf.rs)