Još jedan biser Mege odlazi u Evroligu: Danko Branković se vraća u minhenski Bajern na poziv Pabla Lasa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatski reprezentativac već je bio deo ovog kluba

Foto: Marko Jovanović

Još jednom se potvrđuje da je Mega rasadnik mladih talenata. Ružičasti klub koji je podario mnoge sjajne košarkaše sada je katapultirao još jednog u Evroligu, pošto je Danko Branković postao član Bajerna iz Minhena.

On je u Megu stigao prošlog leta iz Bajerna, a pošto je prethodno bio član zagrebačke Cibone. Ove sezone prikazao je sjajne partije i prosečno je beležio 12,6 poena po meču uz sedam skokova i 1,9 blokada uz prosečan indeks korisnosti od 16,2 poena.

U Superligi Srbije bio je i bolji, pošto je imao 16,8 poena uz 10,5 skokova i 1,8 blokada po meču, čime je faktički zaorkužio sjajne dabl-dabl partije.

Hrvatski reprezentativac je za klupski sajt Mege istakao da je jako srećan zbog vremena provedenog u Beogradu.

- Pre svega, želeo bih da se zahvalim Megi i svim članovima ove organizacije, trenerima i saigračima, na odličnoj godini mog života koju ću uvek pamtiti sa radošću i smeškom. Zahvaljujem i Bogu što mi je poslao tako otvorene i pozitivne ljude u moj život koji su me dočekali kao svoga. Iako sam pre dolaska čuo sve najbolje o klubu, zaista nisam verovao da ću sa ovako punim srcem i brdom lepih uspomena napustiti ovo moje životno poglavlje. Još jednom hvala Mega - rekao je Branković.

(Telegraf.rs)