Bogdan Bogdanović o finalu ABA lige, Jokiću, reprezentaciji: "Nadam se da će Partizan osvojiti, bolji su tim"

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je rekao da se nada i da će dobiti poziv za Mundobasket

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović je ovu oeltnju pauzu iskoristio i da otvori još jedan kamp u Srbiji. On je bio organizator, zajedno uz sponzore, novog kampa koji nosi naziv po njegovim inicijalima "BB Kamp" na Mirijevu.

On se prevashodno zahvalio svima koji su učestvovali kao i ljudima koji su pomogli u ostvarivanju istoga.

- Hvala svima što se došli, što se podržali ovu našu priču. Hoću da se zahvalim i glavnom sponzoru kampu, Adidasu, kao i osnovnoj školi Pavle Savića koja je izašla u susret. Mi smo kao što znate kroz fondaciju obnovili teren, a sada spojili lepo i korisno i napravili tu priču o kampu ovde. S obzirom na to da nemam toliko vremena, malo je kraći, ali našli smo malo  vremena za decu da im posvetimo malo pažnje, da im podignemo svest o sportu, druženju, konkretno košarci u ovom slučaju, sve u vidu zabave, naravno.

Bogdanović je nedavno izjavio i da je Jokić "imao sreće jer nije igrao u Zvezdi ili Partizanu".

- To je izvučeno iz dubokog konteksta, ali razumeli su svi šta sam hteo da kažem. Izuzetno smo ponosni na njega, to što je on učinio, tek će se kroz istoriju pokazati, nadam se i da će naši klinci prepoznati i iskoristiti tu motivaciju. Ne samo u košarci, nego i u ostalim životnim putevima i da izaberu svoj neki način i da odaberu svoj uspeh.

Kao bivši igrač Partizana, on je rekao da očekuje da crno-beli osvoje ABA ligu.

- Očekujem Partizan da pobedi, mislim da su bolja ekipa, mislim da su iskusnija ekipa i nadam se da će oni da osvoje.

Nije krio ni svoju želju da nastupi za reprezentaciju na Mundobasketu.

- Nadam se da hoću, nadam se da ću dobiti poziv selektora

Gledao je i Nagetse u Denveru u okviru finala.

- Bilo je stvarno fenomenalno, kad se gleda spolja, to mi je bio prvi put da gledam onako spolja i da obratim pažnju, osetio sam se kao deo ekipe neke i te njegove, Denver je napravio sjajnu atmosferu, pre svega porodičnu, bilo je tu njih dosta. Jokićeva familija naravno, drago mi je što su pobedili obe utakmice, što nisam bio maler. Doneo sam im sreću, bilo je fenomenalno.

Srbija bi prema papiru imala dosta jaku reprezentaciju na Mundobasketu, ako zaigra i Jokić.

- Deluje mi lepo. Kao i svima, ne znam, nadam se da će to da se desi i to je to.

Otkrio je i kako je igrati sa Nikolom Jokićem.

- On sve čini boljim, glupo je pričati o tome, on je košarkaš koji nenormalno dobro kontroliše igru, koji te lagano uči nekim stvarima koje samo on vidi, ne može to svako da radi, nema svako tu moć da kontroliše igru kao i on. Olakšao bi mi 100%

(Telegraf.rs)