Šta čeka košarkašice Srbije posle šokantnog poraza od Mađarica? Put do medalje biće "trnovit"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ali svi verujemo da će nas Marinine lavice ponovo obradovati

Foto: fiba.basketball

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je danas od selekcije Mađarske u poslednjem kolu grupne faze Evrobasketa za dame u Sloveniji, tako da će umesto direktnog plasmana u četvrtfinale za mesto među najbolji osam morati da se bori kroz razigravanje.

Time se faktički menjaju planovi naših devojaka, koje su imale već viđeno prvo mesto posle pobeda nad Turskom i Slovačkom u uvodna dva meča.

Srbija će se u osmini finala prvobitno sastati sa selekcijom Velike Britanije, koja je u svojoj grupi zauzela treće mesto i doživela dva poraza uz jednu pobedu. Međutim, u sva tri meča rezultat je bio veoma neizvestan, tako da je to opomena Marininim lavicama da ne smeju da se opuste.

Potom sledi četvrtfinale u kojem nas očekuje duel sa Belgijankama, koje su uvek bile jako neugodan rival za naše košarkašice, a sa kojima imamo dosta iskustva u međusobnim duelima.

Poslednji protivnik pred veliko finale najverovatnije bi bila Francuska, što bi bila repriza prethodnog finala Evropskog šampionata.

Sa druge strane žreba nalaze se pomenute Mađarice, potom Nemice, kao i najverovatnije Špankinje, tako da naše devojke očekuje poprilično nezgodan put ka odličju.

(Telegraf.rs)