Šta se desilo sa Denverom u tom prvom poluvremenu?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nagetsi šutirali trojke 1/15, samo Jokić pogodio

Foto: AP/Tanjug

Ne računajući onu sjajnu sekvencu na startu meča, kada su od 0:5 stigli do 12:5, košarkaši Denvera su odigrali očajno prvo poluvreme petog meča finala protiv Majamija!

Koliko su loše igrali, rezultat od 51:44 u korist Majamija je nešto što je sasvim prihvatljivo i nizak je samo zbog toga što i rival igra na mišiće.

Nikola Jokić, Džef Grin i Aron Gordon su imali po dva faula na kraju prve deonice. Ovaj poslednji je brzo zaradio i treći, dok je šut za tri poena Nagetsa bio kriminalan.

Čak 15 puta su igrači Denvera pokušali da pogode iz daljine i uspelo mi je samo jednom - i to zahvaljujući Jokiću i njegovom trojkom iz prve četvrtine.

Marej je promašivao otvorene šuteve, Brus Braun i Kristijan Braun takođe. Majkl Porter se bojao i da proba, dok je Majami s druge strane ubacio četiri trojke. Loše je Denver gađao i sa linije penala, od osam su dali samo tri.

Skokovi i asistencije su nešto što ih drži u igri, mada vredi pomenuti da su imali čak 10 izgubljenih lopti naspram Majamijevih četiri.

Niko kod Denvera nije bio dvocifren na poluvremenu. Jokić i Porter su imali po devet poena, dok je kod Vreline Adebajo ubacio čak 18, uz osam skokova.- Batler i Štrus su dodali po osam.

(Telegraf.rs)