Dobio najveću kaznu za parking ikada, pa uz Jokićevu pomoć ušao u istoriju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogi kažu da je jedan detalj sa početka Denverove sezone i te kako uticao na Kristijana Brauna

Foto: AP/Tanjug

Kao ruki koji je tokom sezone prosečno beležio nešto manje od pet poena po meču, Kristijan Braun je mnoge navikao samo na to da je igrač koji ulazi sa klupe kako bi neko od njegovih saigrača, ponajviše Majkl Porter odmorio.

I radio je Braun odličan posao, pogotovo kada je u pitanju odbrana. Pogađao je i neke bitne trojke u plej-ofu, a posle one partije u trećem meču finala protiv Majamija jednostavno svi igrači Nagetsa će morati da mu "skinu kapu", ako već nisu.

Znamo da Jokić jeste, jer je odmah posle tog meča izjavio da je Kris neverovatan, da je rođeni pobednik i da je sa tih 15 poena najzaslužniji što su Nagetsi napravili ribrejk.

Braun i jeste rođeni pobednik, u to nema sumnje. Sa svojom školom je tri puta uzastopno bio prvak, prošle godine je sa Kanzasom uzeo NCAA titulu i tako je ušao u mali krug košarkaša koji su odmah posle titule U NCAA upisali i onu u NBA. Među njima su, na primer, Bil Rasel i Irving Medžik Džonson.

Braunova ruki sezona je počela skoro pa neverovatno. Tek što se priklučio denveru kao 21. pik sa drafta, Braun je napravio veliku grešku prilikom parkiranja i dobio je kaznu od 15.000 dolara. I to od samog Denvera.

Naime, Braun je imao slobodan dan i odlučio je da ode do "Bol" dvorane kako bi uzeo patike i otišao kod saigrača Arona Gordona na privatan trening. Nakratko je svratio, pokupio patike i otišao, ne gaseći automobil koji je sa otvorenim vratima ostavio na parkingu.

Problem je bio taj što je tokom parkiranja zauzeo bukvalno tri parking mesta, i to ona koja koristi vlasnik tima Sten Kroenke.

Foto: AP/Tanjug

Nastao je pravi metež, Braun je mislio da se ekipa šali sa njim kada je dobio račun, da bi na kraju uspeli da "ispeglaju" stvari i naplate mu samo 2.500 dolara.

Sada mu je to verovatno i smešno, ali mnogi NBA analitičari smatraju da je upravo na početku svoje karijere stekao neprocenjivo iskustvo kada je u pitanju Braunova psiha.

Na kraju, stajao je rame uz rame sa svim ostalim saigračima i bio je važna kockica u Denverovoj šampionskoj slagalici.

(Telegraf.rs)