Da li ova tri "tajna" signala otkrivaju da će Jokić igrati za Srbiju na Mundobasketu posle NBA finala?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jokić uživa ove sezone

Foto-kolaž: Marko Todorović, Tanjug / AP

Košarkaši Denver Nagetsa napravili su još jedan korak ka NBA tituli pošto su u trećem meču velikog NBA finala savladali Majami 109:94, a srpski košarkaš Nikola Jokić ponovo je odigrao istorijski meč. 

Srpski centar je ubacio 32 poena i uposai 20 skokova i 10 asistencija što nikome i nikada nije uspelo u istoriji NBA finala. Zbog ovakvih igara jokića Srbija ponovo ne spava, a svi ljubitleji košarke navijaju da Nikola osvoji titulu sa Denverom, ali i da obuće dres Srbije i predvodi reprezentaciju na ovogodišnjem Mundobasketu.

Kako sada stvari stoje, sve su šanse da tako i bude. Sa jedne strane, Denver vodi sa 2:1 u seriji i na dva koraka je od titule, prve u svojoj istoriji. Takođe, činjenica je da je Jokić na pitanje o reprezentaciji nedavno istakao, kao i uvek, da "ima vremena", ali signali koje šalje idu u pozitivnom smeru.

Faktor Pešić

Tako, prvo se prijateljski sastao sa selektorom Pešićem kada je ovaj bio u poseti Sjedinjenim Američkim Državama.

- Najbolji igrači moraju da igraju za reprezentaciju. Sezona u Evropi traje od treće nedelje septembra, a završiće se u junu mesecu. Recimo Kalinić u Barseloni, on će igrati sa Realom u ACB ligi, oni će da završe sezonu negde između 15. i 20. juna, a mi počinjemo pripreme 20. jula. To je mesec dana odmora za porodicu, regeneraciju, privatne potrebe i sve ostalo. Telo ne može da izdrži. Dolaze povrede, izgubili smo Lučića, onda i Zvezda i Partizan igraju do 15. juna...

- Nikola sada pobeđuje sa 3:0, i Majami i Denver. To je za Nikolu dobro, ali za nas je dobro da što pre završi. Vi biste da igra do kraja juna, pa onda da igra za reprezentaciju bez odmora? - nasmejao je sve Pešić.

Odnos prema Srbiji

Za razliku od prethodnih godina, kada je Jokić bio mnogo zatvoreniji na pitanja o Srbiji, navijačima i reprezentaciji, sada je situacija mnogo drugačija. bez obzira na rezultat sa Evrobasketa, utisak je da je u Pragu i Berlinu dvostruki MVP NBA lige zaista uživao i potpuno sebe pronašao u nacionalnom timu. Sa druge strane, to su prepoznali i navijači koji mu konstantno skandiraju: "MVP, MVP" i pokazuju koliko im je stalo do njega. On u tome uživa, što je i potvrdio pre nekoliko dana kada su ga pitali da li jeuporedi osećaj kada nosi dres Denvera i reprezentacije Srbije.

- Drugačije je. Drugačije je kada igraš za Srbiju. Uvek ima više emocija, adrenalina. Cela zemlja navija za tebe, a to je san svakog košarkaša iz Srbije da igra za reprzentaciju - istakao je Jokić i onda dodao:

- Ima više, da kažemo pritiska. Ali, nije to pritisak, više je emocija. Pomalo je od svega, hajde da kažemo, jedan malo veći nivo svega - istakao je Jokić.

Uz to, Jokić se uvek oduševljava kada su srpski novinari prisutni na konferenciji, a srpski navijači u hali. često ga to mnogo više obraduje nego lični učinak.

Porodica uz Orlove

Kako tokom Evrobasketa, tako i sada porodica Jokić pokazuje svoju privrženost Srbiji. Tokom Evropskog prvenstva, supruga Natalija, kao i braća, dolazili su na mečeve u dresu reprezentacije. Ono što je zanimljivo je da se i stariji od braće jokić, Strahinja, na meču sa Denverom došao u halu u dresu Orlova.

(Telergaf.rs)