Majka ga oterala sramnim rečima, bio je beskućnik, sada je najveća pretnja Jokiću kog je 2021. zvao na tuču

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatna životna priča Džimija Batlera

Foto: Tanjug/Ap

Košarkaš Majamija Džimi batler tokom celog plej-ofa bio je nezaustavljiv za rivale i s razlogom je proglašen za MVP-ja Istočne Konferencije, nakon što je i u majstorici protiv Bostona ubacio 28 poena i odveo svoj tim u veliko finale!

Na drugoj strani će, kao što već znamo, imati sjajni Denveri Nikolu Jokić koji je takođe bio MVP Zapadne Konferencije, te otuda i ne čudi što se ova finalna serija najavljuje kroz prizmu njih dvojice.

Batler je regularni deo sezone završio sa 22,9 poena koje je beležio u proseku i definitivno je jedan od njaboljih igrača NBA lige u koju je stigao kao beskućnik. Da, dobro ste pročitali. As Majamija iza sebe ima neverovatnu životnu priču o kojoj su pre nekoliko godina pisali skoro svi svetski mediji.

Odrastao je bez oca, u jednom gradiću nedaleko od Hjustona, a kada je imao 13 godina majka ga je izbacila iz kuće. Rekla mu je: "Ne sviđa mi se kako izgledaš, moraš da ideš."

U godinama koje slede Batler je živo kod prijatelja koji su mu pritekli u pomoć. Nekoliko sedmica je bio kod jednog, zatim kod drugog, sve dok ga porodica brucoša Džordana Leslija nije usvojila. Iako njegova porodica nije najbolje finansijski stajala, Džordan mu je ponudio da živi kod njih.

Nakon određenog vremena Batler je i usvojen od strane pomenute porodice čija majka Mišel Lambert je odgajala sedmoro dece sa skromnim primanjima.

Kada je u pitanju košarka, proveo je dve godine na "Teksas Džunior" koledžu i skrenuo je pažnju ozbiljnih timova, a nedugo zatim potpisao je za "Market." Čikago Bulsi su ga uzeli kao 30. pika na draftu, proveo je tamo šest godina, a zatim je preko Mineoste i Filadelfije 2019. stigao do Majamija.

Ono što je svakako zanimljivo kada je u pitanju njegov privatni život jeste to da vešto krije svoju devojku Kejtlin Novak. Nemaju nijednu zajedničku fotografiju na društvenim mrežama, ali mediji u SAD napominju da imaju ćerku. Doduše, ističu i da nije poznato da li su još zajedno.

- Mislim da je jedna od najtežih stvari kad ste slavna ličnost ta što ne možete s vremena na vreme da budete roditelj. Mrzim što ćerku ne mogu da vodim u zološki vrt, jer svi žele da se fotografišu i pričaju o košarci. Za moju ćerku, ja sam samo tata. Ona ne zna za drugačije - rekao je Batler nedavno.

Nema sumnje i da će duel Batlera i Jokića biti zanimljiv zbog scene koja se desila 2021. godine, kada je as Majamija zvao Srbina da izađu ispred dvorane i obračunaju se. Podsetimo, tada je Jokić ušao u sukob sa Markifom Morisom kog je gurnuo na parket.

Mediji su tada pisali da je Batler rekao Jokiću neke pogrdne reči tokom te gužve, mada su nekoliko dana kasnije izašli u javnost sa teorijom da je ustvari prozivao pomoćnog trenera Denvera.

(Telegraf.rs)