Mega demolirala Vojvodinu: Svi starteri dvocifreni, Cerovina besprekoran na šutu za tri poena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova sjajna partija Baraćevih košarkaša

Foto: MN Press

Košarkaši Mege nalaze se na pobedu od plasmana u polufinale Košarkaške Superlige Srbije, pošto su danas na domaćem terenu u dvorani "Mega Fektori" u Naselju Braće Jerković u svakom smislu te reči demolirali tim Vojvodine - 96:64.

Od samog početka je ružičasti tim pokazao ko je glavni na parketu i već na poluvremenu je vodio sa čak 22 poena razlike. Novosađani su u nastavku uspostavili kakvu-takvu ravnotežu, a trener Marko Barać je na teren izveo i mlade nade poput Bogoljuba Markovića, člana najbolje petorke nedavno završenog ANGT turnira Evrolige u Kaunasu.

Čitava startna petorka Mege na ovom meču bila je večeras dvocifrena. Najbolji je bio Matej Rudan sa 17 poena uz četiri skoka, a pratio ga je kapiten Luka Cerovina sa 16 poena i 4/4 za tri poena uz pet skokova.

Dvocifreni su bili još Malkolm Kazalon sa 14 poena, ali i sedam izgubljenih lopti, potom Danko Branković sa 13 poena i 11 skokova, koliko je imao i Aleksa Uskoković koji je dodao sedam asistencija.

U timu Vojvodine, očekivano je najbolji bio Dušan Beslać sa 21 poenom i sedam skokova, dok je Marko Ljubičić upisao 14 poena i četiri podeljene lopte.

Mega je na skoru 4-1, koliko ima i Borac, ali je Ružičasti tim u boljoj poziciji zbog međusobnog skora. Vojvodina je na trećem mestu sa 2-3.

U poslednjem kolu, Mega gostuje poslednjeplasiranom Metalcu u Valjevu, dok Vojvodina dočekuje Čačane.

(Telegraf.rs)