Grčki mediji tvrde: "Vildozu bi već trebalo smatrati igračem Panatinaikosa"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novinar grčkog portala "Sport24" Aleksandros Trigas izneo saznanja u podkastu

Foto: Marko Jovanović

Košarkaški klub Panatinaikos bio je sinonim za snagu evropske košarke krajem prošlog milenijuma i prvih desetak godina 21. veka. Šest titula prvaka Evrope, dominacija u nacionalnom šampionatu, jednostavno Zeleni su bili prava sila.

Poslednjih godina situacija je daleko od dobre. Klub u Evroligi nije ni blizu plej-ofa, što je potvrđeno tek sedamnaestim mestom u aktuelnoj sezoni, dok je Olimpijakos, osim kratkog perioda provedenog u drugoj ligi zbog čuvenog skandala, neprikosnoven u prvenstvu.

I pored svega, čini se da je vlasnik kluba kontorverzni Dimitris Janakopulos konačno pronašao rešenje i potrebna novčana sredstva.

Najpre je u aprilu mesecu kaparisana "OAKA Arena" na period od čak 49 godina, pa će tako klub ubirati veći deo zarade, a sada dolaze sve glasnije informacije o budžetu za narednu sezonu.

Poznati grčki novinar portala "Sport24" Aleksandros Trigas gostovao je u tamošnjem podkastu „ANT1’s Game Night“ i izneo je vrlo ohrabrujuća saznanja. Prema njegovim navodima, Panatinaikos ima punu kasu prvi put u poslednje tri godine i najveći budžet još od 2013. godine.

Ono što najviše interesuje ljubitelje domaće košarke je situacija oko Luke Vildoze, a navijači Crvene zvezde baš i ne mogu biti zadovoljni Trigasovim rečima.

- Vildoza bi, u suštini, trebalo da se smatra igračem Panatinaikosa. Ta priča je napredovala toliko daleko da će mnogo stvari morati da se poklopi kako bi se nešto pokvarilo - rekao je Trigas.

Potom je dodao da su agenti uvideli šta će se događati u atinskom klubu pa su već krenuli da nude igrače čija bi plata mogla da ide i preko 1,5 miliona evra.

Da podsetimo, Ergin Ataman će naredne sezone sa klupe predvoditi PAO, pa cela priča još više "pije vodu" ako znamo koliko novca je trošio u svom mandatu na klupi Anadolu Efesa.

(Telegraf.rs)