Veliki Štimac o devojčici sa kojom niko neće na maturu: "Ne bi trebalo da bude nikakve razlike između nas"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Proslavljeni košarkaš objasnio svoj postupak

Foto: MN Press

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Vladimir Štimac reagovao je posle vesti o petnaestogodišnjoj devojčici romske nacionalnosti iz Vrbasa koju su vršnjaci ponižavali, i sa kojom niko nije hteo da ide na maturu.

Naime, prvobitno ponudila poznata folk pevačica Seka Aleksić koja je rekla da će doći da zajedno sa devojčicom ode na matursko veče, a onda je Vladimira Štimc ostavio emotivnu poruku i istakao da planira da joj kupi odeću i cipelice.

- Video sam da Seka Aleksić hoće da ide na maturu sa devojčicom koja je onako bezdušno ponižena. Sram vas bilo da vas bilo. Evo ja ću da joj kupim haljinu i cipele za tu maturu. Molim vas javite broj - napisao je Štimac, a onda nastavio:

- Izvinite što moram ovako javno. Ali jednostavno me je pogodila priča u srce. Molim vas još jednom pomozite mi da nađem kontakt od te porodice, da detetu ulepšamo malo. Ne mislim da ljudi ne mogu da kupe daleko od toga. Hvala vam unapred - napisao je Štimac.

Potom, proslavljeni košarkaš je u razgovoru za Beogradsku hroniku na prvom programu RTS-a, objasnio svoj postupak i dodao da bi išao sa devojčicom i on na maturu samo da nema obaveza u svom klubu.

- Voleo bih da mogu da stignem i ja bih otišao isto na tu maturu, pojavio bih se sigurno, ali imam obaveze, ja sam u inostranstvu, igram plej-of trenutno i nisam u mogućnosti da dođem - rekao je Štimac i nastavio:

- Želim da naglasim da sam razgovarao sa ocem devojčice i oni nisu tražili finansijsku pomoć, nisu tražili apsolutno ništa. Ja sam ih zamolio da učestvujem jer sam jednostavno želeo da se dete oseća srećnije. Znači, nije uopšte bila stvar u finansijama, oni imaju, ne oskudevaju ni u čemu. Bukvalno imaju sve. Meni je bilo jako teško, i ja sam samo hteo da dam, pružim neki doprinos, i drago mi je da mi je otac devojčice dozvolio da budem deo njene sreće - navodi Štimac.

Štimac ističe da ga je sve ovo pogodilo kao oca i objasnio da mežu ljudima ne bi trebalo da postoje razlike.

- Ne bi trebalo da bud enikakve razlike između nas. Mene je to pogodilo i ja sam odreagovao onako kako sam odreagovao, onako kako ja znam – eksplozivno, kao jedan otac jer i ja imam ćerku i sina i ne bih voleo da se njima nešto tako desi. Porodica je jako važna.   - zaključio je košarkaš.

(Telegraf.rs)