Srpski trener uveo ekipu u drugu ligu u Luksemburgu: Nisu imali letnje pripreme, pa napravili veliki uspeh!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Luka Filipčevič vrlo je poznat i svim korisnicima društvene mreže Tviter

Foto: Privatna arhiva

Košarka nekada pravi čuda, a jedno takvo načinio je perspektivni srpski trener, Luka Filipčević u Luksemburgu. On je rešio da se prihvati jednog krajnje egzotičnog posla, pa je u ovoj zemlji postao košarkaški stručnjak u klubu Telstar Esperanž, koja je danas zvanično uspela da izbori promociju u drugi rang takmičenja!

On je još ranije tokom sezone za portal Telegraf Sport govorio o svim izazovima sa kojima se suočavao u Luksemburgu i kako je to voditi jedan klub u zemlji koja je objektivno gledano "nekošarkaška". Ono što je posebno zapalo za oko jeste da tim nije imao letnje pripreme i da je na dobrovoljnoj bazi učestvovao u "National 3", odnosno trećem rangu.

Uz to, nije imao niti jednog igrača u timu, već je morao sam da ga sastavlja, tako da je rešio da ubaci juniore.

I odmah je uspeo da napravi veliki uspeh, pošto je Telstar u okršaju protiv ekipe Nitija uspeo da nadoknadi minus od 12 poena iz prvog meča i da pobedi, verovali ili ne, tačno sa 13 razlike (63:50) i da se tako domogne ranga "National 2".

- Ljudi nemaju priliku da saznaju mnogo toga o luksemburškoj košarci, čak je i meni, koji pratim sve lige u Evropi, ona bila nepoznanica pre nego što sam stigao. Imaju tri lige, a radi se o polu-profesionalnim ligama, gde su u prva dva ranga dozvoljena po dva stranca i oni imaju jedini profesionalni ugovor, dok domaći igrači imaju amaterske ugovore i uglavnom imaju druge poslove pored košarke - objasnio je stanje Filipčević za Telegraf u nekom od ranijih intervjua.

Foto: Telstar Hesperange / Luka Filipčević, ustupljena fotografija

Pa ipak, očigledno je da je Luka uspeo da sve posloži po svojoj meri i da sa ekipom napravi veliki uspeh.

- Veoma ponosan na sve ove sezone. National 2, mi stižemo - objavio je Luka Filipčević na svom storiju posle pobede.

(Telegraf.rs)