Nikola Jović sa klupe ispratio pobedu Majamija u Medison Skver Gardenu: Hit već napravio brejk protiv Niksa!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski košarkaš nije bio na terenu, a Majami je preoteo prednost domaćeg terena

Foto: Tanjug / AP

Majami Hit napravio je brejk u polufinalu Istočne konferencije već u prvoj utakmici protiv Njujork Niksa! Šokirani su bili domaćini večeras u ranom terminu u "Medison Skver Gardenu", pa će sada morati da jure povratak u seriju na neki drugi način - 101:108.

Sve vreme se na klupi Majamija nalazio i naš Nikola Jović, koji nije ulazio na teren da doprinese pobedi, ali će biti srećan trijumfom svog tima.

Što se Hita tiče, najbolju partiju je pružio Džimi Batler sa 25 poena i 11 skokova, dok je Gejb Vinsent imao čak 20. Istakli su se i Kajl Lauri sa 18 poena, dok je dva manje imao Bem Adebajo. Najefikasniji igrač Njujorka bio je Ar-Džej Baret sa 26 poena, jedan manje je imao Džejlen Branson.

Daleko od toga da je počelo dobro po Majami koji je gubio i dvocifrenom razlikom u prvom kvartalu, a potom i kroz dobar deo drugog, ali je sve nekako počelo da se okreće na pravu stranu u trećoj četvrtini.

Tada je Majami preoteo prednost i počeo da je uvećava, pa je na 12 minuta pred kraj meča bilo i +6 za goste. Hit je zadržao smirenost, nije dopustio Niksima da ni u jednom momentu priđu i uzmu razliku u svoje ruke, a u nekim momentima pred sam kraj je i ekipa sa Floride bila u dvocifrenom plusu.

Sasvim dovoljnom da se dođe do početnog vođstva i dodatno stavi pod pritisak ekipa Njujorka u nastavku serije.

(Telegraf.rs)