Ovo su moguće kazne za Jabuselea: Za rvački zahvat nad Eksumom mogao bi da "zaboravi" na Evroligu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Centar Reala je napravio veliku glupost

Košarkaška Evropa od bruji o novoj pobedi Partizana nad Realom i velikoj tuči koja se dogodila pri samom kraju susreta, a koju je izazvao Serhio Ljulj, a dodatno zakomplikovao Jabusele koji je rvačkim zahvatom bacio Dantea Eksuma na parket. 

Tokom dana očekuje se odluka Evrolige o kaznama, a u međuvremenu, košarkaški portal Eurohoops, prenosi moguću kaznu za košarkaše.

Shodno viđenom, brojni prekršaji košarkaša mogu se, shodno diciplinskim pravilima Evrolige, mogu se smatrati „ozbiljnim prekršajima“, koji uključuju „fizičku agresiju na člana sudijske postave, drugog pojedinca, javnosti, navijača ili bilo koju osobe uopšte“.

Za ovakvu vrstu incidenata sankcije su sledeće:

a) Novčanom kaznom od 30.001 evra do 280.000 evra.

b) Zabrana pristupa borilištima i/ili učešća u košarkaškim takmičenjima, utakmicama i/ili događajima Evrolige u periodu od jedne do četiri godine.

c) Privremena diskvalifikacija iz košarkaških takmičenja Evrolige na period od jedne do četiri godine ili na tri ili više utakmica.

d) ) Trajna diskvalifikacija iz košarkaških takmičenja Evrolige.

Nezavisni disciplinski sudija Evrolige će ispitati izveštaj sudija i, naravno, video kako bi doneo odluku o sankcijama, ali se ističe ozloglašeni "bodislam" Geršona Jabuselea sa Danteom Eksumom koji je žrtva.

U teoriji, Jabuslee bi mogao da bude doživotno suspendovan, međutim s obzirom na to da je ovo ekstremna sankcija, čini se da je odredba b prikladnija. Uostalom, uzimajući u obzir i godine igrača, maksimalna zabrana od četiri godine praktično je jednaka doživotnom isključenju iz evropskog takmičenja.

(Telegraf.rs)