Da se zna ko je NBA šampion! Golden Stejt od 0:2 do meč lopte za polufinale Zapada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naredni duel igraju u svojoj dvorani

Foto: AP/Tanjug

Istorijski najgori start plej-ofa, košarkaški Golden Stejta brzo su poništili i posle 0:2 u seirji sada vode sa 3:2 protiv Sakramento Kingsa!

I to zahvaljujući brejku koji su napravili pobedom rezultatom 123:116, tako da će u petak, u šestoj utakmici, na svom terenu imati priliku da se po sedmi put u poslednjih devet godina plasiraju u polufinale Konferencije.

Ono što Kingse može da brine jeste to da su Ratnici dobili 14 od 15 poslednjih mečeva na svom terenu, uključujući i prethodna dva protiv ovog rivala.

Najviše što je Sakramento uradio na ovoj utakmici jeste +10 u prvoj deonici. Međutim, domaćin se serijom 11:0 vratio i na poluvremenu su imali četiri poena viška. Zatim i devet na kraju treće četvrtine, da bi u jednom trenutku stigli da istope i dvocifrenu prednost.

Prišli su Kingsi u tri navrata na -1, poslednji put je to bilo pri rezultatu 111:110, pre nego što je domaćin otišao na +5. Zatim i na +8 (122:114) kada je sve bilo gotovo.

Stefon Kari je predvodio aktuelne šampione sa 31 poenom i osam asistencija, Klej Tompson je imao 25, Grin 21, a Endriju Vigins 20 poena. Istakao se i Luni sa 22 uhvaćena skoka.

Deraon Foks je koketirao sa tripl-dablom kada su u pitanju Kingsi, imao je 24 poena, devet asistencija i sedam skokova. Domantas Sabonis je ostvario dabl-dabl učinak sa 21 poenom i 10 skokova, dok je identičan broj poena imao i Malik Monk.

(Telegraf.rs)