Trio snova Sansa na pobedu od megdana sa Jokićem: Klipersima nije pomogao ni super Rasel Vestbruk

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fenomenalna partija Durenta, Bukera i veterana Krisa Pola za 3:1 u seriji sa timom iz Los Anđelesa

Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Finiks Sansa vezali su i treću uzastopnu pobedu protiv Los Anđeles Klipersa, i to posle početnog poraza, u seriji prve runde doigravanja zapadne konferencije NBA lige.

Ovog puta, u Los Anđelesu, 111:100 za tim iz Arizone koji je na krilima udarnog trija Buker, Durent, Pol odneo prevagu nad desetkovanim timom Tajrona Lua.

Zbog povreda, u sastavu Klipersa nije bilo dve najveće zvezde Kavaja Lenarda i Pola Džordža, a njihovo odsustvo bilo je, jednostavno, nemoguće nadoknaditi, iako je Rasel Vestbruk činio čuda da nadomesti napadačku prazninu usled odsustva udarnog tandema.

Vestbruk, ipak, nije mogao sam, mada se u jednom trenutku činilo da može. Fantastičnu partiju pružio je Ras, meč je završio sa 37 poena, međutim bio je bukvalno jedina raspoložena opcija domaćih protiv daleko šire napadačke dimenzije koju imaju Sansi. Norman Pauel nije ponovio partiju sa prethodnog duela (40p), nije bio ni blizu.

Na drugoj strani, trio Durent, Pol, Buker potvrdio je klasu!

Durent je ubacio 31 poen, Buker 30, a Pol 19, no upavo je Pol bio neumoljiv u poslednjih pet minuta kada je, praktično sam, do ludila dovodio nekadašnji tim. Nepromašiv i nepogrešiv bio je ovaj neverovatni veteran, održavao je i dizao razliku i pred sam kraj dotukao Klieperse.

Sansi će se, ako ne bude velobrta u seriji, u polufinalu Zapadne konferencije sastati sa Denverom koji vodi protiv Minesote 3:0 i nalazi se na pobedu od prolaska u narednu rundu.

(Telegraf.rs)