Saša Obradović osvojio prvu titulu u Monaku: Kneževi demolirali Asvel u finalu Kupa Francuske sa 20 razlike

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džejms, Okobo i Motiejunas su zajedno dali čak 57 poena

Foto: MN Press

Košarkaši Monaka osvojili su titulu šampiona u Kupu Francuske pošto su danas u finalu ubedljivo savladali Asvel u "Akor Areni" u Parizu pred čak 15.000 gledalaca - 90:70.

Ne samo da su savladali, nego su u svakom smislu demolirali tim iz Vilerbana, koji je od početka imao gigantski zaostatak. To je ujedno dodelo i prvi trofej Saši Obradoviću među Kneževima.

Dominirali su Majk Džejms, Eli Okobo i Donatas Motiejunas, koji su sami uspeli da postignu čak 57 poena zbirno. Prva dvojica su dala po 20, a Litvanac je završio na 17 poena.

Koliko je Asvel bio u raspadu govori činjenica da su samo Nando de Kolo sa 12 poena i Dejvid Lajti sa 10 bili dvocifreni, dok su svi ostali imali jednocifren učinak.

Prva deonica rešena je u korist Monaka sa čak 33:15, što je malo ubilo želju kod navijača u Parizu, pošto je tim sa Azurne obale u nastavku meča uglavnom imao preko 15 poena viška na svom kontu, a razlika je išla do maksimalnih +25.

Sve u svemu, Saša Obradović može da bude veoma srećan i zadovoljan. Pehar je tu, a sledi završnica Evrolige i prvenstva Francuske.

(Telegraf.rs)