Juniori Mege zasenili odličnog Nikolu Topića u finalu ABA: Đurišić i ekipa iz OKK-a prevelik zalogaj za Zvezdu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikola Topić je odigrao odličnu utakmicu, ali je Đurišić ipak pokazao šta znači iskustvo igranja ABA lige za seniore

Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Juniori Mege postali su šampioni ABA lige u svom uzrastu, pošto su u velikom finalu u Laktašima bili bolji od Crvene zvezde sa 94:81, čime su potvrdili svoj udominaciju u mlađim kategorijama, kada se radi regionalna košarka.

Mega je bila favorit pred ovaj meč, pogotovo zbog svog vrhunskog rostera, na kom bi pozavidele i neke ekipe minimum u ABA 2 ligi. PRedvodio ih je Nikola Đurišić, igrač koji već drugu sezonu igra u prvom timu, a priključio mu se i sjajni Andrija Jelavić, koji igra u OKK Beogradu, kao i Filip Jović.

Upraov ova trojka je i bila ta koja je slomila Crvenu zvezdu. Oni su postigli ukupno 69 od 94 poena Mege, dok je i Malovec dodao 20, te su pokazali da Zvezda trenutno nema čime da parira kada je reč o mlađim kategorijama.

Ipak, imala je Crvena zvezda pokretačku snagu u mladom, veoma talentovanom Nikoli Topiću, koji je sezonu proveo sa Jovićem i Jelavićem u OKK Beogradu, ali nije mogao da im isparira, iako je imao potporu u Andriji Vukoviću.

Topić je bio najbolji u svojoj ekipi, pored poenterskog učinka od 20 poena, dodao je i 10 asistencija, ali to nije bilo dovoljno za trijumf. Vuković je pored njega bio raspoložen takođe, i postigao je 21 poen.

Što se rezultata tiče, veoma je šarolik bio sve do kraja treće i početka četvrte deonice. Mega je znatno bolje otvorila meč, imala je velikih +11 posle prvih 10 minuta, gde se već činilo da je meč rešen. Ipak, Zvezda je potom dodala gas, drugu deonicu je dobila sa dva poena razlika, a došli su i do preokreta u trećoj četvrtini.

Međutim, tada je Mega opet proigrala i uspela da se vrati na dvocifrenu prednost, koju je održala i kroz poslednjih 10 minuta.

(Telegraf.rs)