Trener Splita posle gostovanja Zvezdi: "Hteli smo da pobedimo, čestitam igračima na svemu do sada"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nisu bili baš daleko od trijumfa

Foto: MN Press/ Ivica Veselinov

Košarkaši Splita su pretrpeli poraz od Crvene zvezde u 26. kolu ABA lige, gde je tim iz Pionira bio bolji sa 83:74. Split je u toku meča u nekoliko navrata i pretio, bio je bolji rival, ali je na kraju suvi kvalitet odneo prevagu.

Posle meča, trener Splićana, Srđan Subotić, otkrio je i da je njegov tim želeo da pobedi.

- Čestitke Zvezdi i srećno u nastavku, što se nas tiče, odigrali smo odlično, pokušali smo iznenaditi i doći do pobede, držali sm ose dosta dobro, možda nam treba neki šut da izdržimo do kraja. Odigrali smo dobro, s tim delom možemo biti zadovoljni. Samo bih iskoristio priliku da čestitam igračima na nastupu u ABA ligi, mislim da smo imali dobru sezonu, čestitke njima na tome, okrećemo se prvenstvu Hrvatske da budemo najbolji mogući.

On je upitan i o tome kako je bilo motivisati igrače za ovakav meč.

- Nama nije problem, svi smo motivisani, nekad bude nervoze na nekim utakmicama, očekuej se da pobediš i teže je igrati, dosta zavisimo o tome u kakvom smo rtimu. Pre 10 dana smo imali 10 utakmica u pet dana, teško je u ABA ligi gde je fizička moć jako bitna, to je neki ključ gde smo bolji, gde smo lošiji. Tu bude najveća razlika, većinom smo ove sezone odigrali sve utakmice blizu i bili smo konkurenti skoro svima, ali dešavali su se padovi koji su znali.

Na kraju, Subotić je otkrio i da se njegov tim okreće nacionalnom prvenstvu.

- Imamo još četiri kola Hrvatske lige, onda počinje, ima još puno utakmica. Biće izjednačeno, nas četiri ekipe, svaka utakmica je u 4-5 poena razlike, pa će odlučiti sve neka forma ili ne daj Bože neka povredai li bolest. Biće izjednačeno, svi su dobijali sve, baš je izjednačeno.

(Telegraf.rs)