Obradović pun reči hvale za Zadar: "Ostali su verni svojim idejama i ja im na tome čestitam"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Željko misli da neće biti nimalo lako u Dalmaciji

Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana u ponedeljak od 18.00 časova gostuju ekipi Zadra u okviru poslednjeg 26. kola ABA lige, a posle toga im ostaje da odigraju još samo odloženi meč sa ekipom Budućnosti koji je na programu 21. aprila.

Trener Željko Obradović pred putovanje u Hrvatsku ističe kvalitete i hvali Zadrane na svemu što su do sada uradili. Kaže da neće biti lako, a crno-beli se bore da sačuvaju prvo mesto.

- Otprilike isto što smo pričali pred prvu utakmicu protiv Zadra. Oni su ostali verni svojim idejama kako žele da igraju i ja im zaista čestitam na tome. Od početka lige do sada nisu menjali ništa, igraju mnogo toga u tranziciji, imaju veliki broj šuteva za tri poena. Tačno je definisana igra u napadu, takođe i u odbrani i sve ono što smo pripremali za prvi meč, to je to. Moramo da zaustavimo njihovu igru u tranziciji i veliki broj šuteva za tri poena nakon kojih dolazi ofanzivni skok. Tako da mislim da nas očekuje veoma teška utakmica - rekao je Obradović.

Ni prvotimac Alen Smailagić ne želi da se u Hrvatskoj desi senzacija, iako je umor prisutan kod igrača u samoj završnici sezone.

- Očekivano je da ćemo biti umorni ali se očekuje da damo sve od sebe. Verujem da ćemo biti dovoljno koncentrisani, spremni i odgovorni da pobedimo u toj utakmici i da na pravi način kroz ove dve preostale utakmice privedemo ligaški deo sezone kraju - zaključio je Smailagić.

(Telegraf.rs)