Kampaco tajanstveno progovorio o ostanku u Zvezdi: "Pritisak je i troši mi energiju... Prvo da osvojimo sve"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Argentinac je za jako kratko vreme kupio sve navijače, a ostaje pitanje, da li je vreme za ostanak u Beogradu

Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde su pobedom završili učešće u Evroligi, pošto su na svom terenu bili bolji od Fenerbahčea sa 91:89 posle produžetka. Jedan od najzaslužnijih za ovaj trijumf bio je i Fakundo Kampaco, koji je postigao 24 poena.

Argentinac je pored sjajne poenterske imao i po tri asistencije i skoka. Između ostalog, Kampaco je postigao i polaganje kojim je Zvezda otišla u produžetak, a kasnije je pogodio i jednu od najvažnijih trojki u dodatnih pet minuta.

Posle meča, Kampaco je za grčku "Gazetu" pričao i o ostanku u Crvenoj zvezdi i produžetku ugovora.

- Došao sam u Beograd u decembtu, tim je bio nov, nov trener, novi igrali, kao i filozofija. Ta situacija... Prošli smo uspone i padove i pokušali smo da uđemo u TOP 8, ali, bilo je kasno kad smo počeli da igramo kako smo želeli. Svakako, ovo će nam pomoći da se fokusiramo i zaigramo bolje u ABA ligi - istakao je Kampaco na početku razgovora za "Gazetu".

Foto: Nikola Tomić

Kampaco se nakratko osvrnuo i na čitavu situaciju oko njegove registracije i činjenice da je nekoliko utakmica u Evroligi presedeo na klupi.

- Ne znam šta bih rekao, lako je pričati kad se to izdešava, ali smo pokušali da uradimo sve što možemo. Na kraju, imali smo neke dobre pobede, odigrali smo odlično u jednom periodu sezone, ali to nije bilo dovoljno. Moramo naučiti iz ove situacije i raditi bolje za ABA ligu.

Jedno od ključnih pitanja jeste i to, da li će Kampaco produžiti ugovor sa Crvenom zvezdo i da li će ostati u Beogradu?

- Ne razmišljam o svojoj budućnosti sada, to oduzima energiju, dodaje pritisak. Želim da svoju energiju utorišim na to da unapredim sebe kao igrača i da unapredim timsku koheziju. Želim da pomognem saigračima da ispunimo sve i pobedimo svaki meč ispred nas. ABA liga, Superliga Srbije, sve što nam je na putu. Ništa više. Želim da energiju toršim bez razmišljanja o budućnosti. Imam vremena da razmišljam o budućnosti kada za to dođe vreme - jasan je bio Kampaco.

On je u Zvezdi igrao sa svojim zemljakom Lukom Vildozom, s kojim je imao i sjajnu konekciju.

- Uživam igrajući sa njim, sviđa mi se ta konekcija. Uživao sam da igram s njim i u nacionalnom timu. Trebalo nam je vremena jer nismo igrali dugo zajedno. Ali uživam, on čini svoje saigrače boljima.

(Telegraf.rs)