Grci pišu: Partizan gubi Papapetrua, na pomolu povratak u Panatinaikos!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako tvrde tamošnji mediji, već se uveliko radi na ovom transferu

Foto: Mileta Mirčetić

Letos je Joanis Papapetru stigao kao veliko pojačanje u Partizan, međutim, Grk se nije pokazao u najboljem svetlu. Kako se može čuti iz Grčke, njega na leto ponovo u svojim redovima želi Panatinaikos, koji ga je i kontaktirao, tvrdi "Apex Sport".

Naime, ovaj list tvrdi i to da je čitava sezona Panatinaikosa u rasulu upravo zbog činjenice da nisu zadržali svog najboljeg igrača i vođu tima, koji je odlučio da se po prvi put okuša van svoje domovine, te mu ta promena i nije odgovarala.

Papapetru je igrao u Partizanu po sistemu "toplo-hladno", odnonso, nekada bi bio među sasvim solidnim igračima, dok je nekada bio i problem po ekipu, bar kada je statistički pogled u pitanju. Povrh svega, Joanis je bio igrač zadatka, pa je imao posao da "hapsi" protivnike u odbrani.

Panatinaikos je očigledno spreman da iduću sezonu ide na "sve ili ništa", pošto se od ranije pominje transfer Luke Vildoze, kao i novog trenera u vidu Ergina Atamana, dok bi Papapetru bio samo još jedan dodatak "zelenoj mašineriji", koja je podbacila u Evroligi.

Pored Papapetrua, Panatinaikos bi voleo da zadrži i svog centra Jorgosa Papajanisa, koji je privukao dosta pažnje tokom sezone zbog svojih igara.

Ujedno, ovo bi bio važan transfer za Panatinaikos, jer bi dobili domaćeg igrača koji će biti nosilac tima.

(Telegraf.rs)