Jokić nije među favoritima za MVP nagradu? Amerikanci istakli novog kandidata, a on poručuje: "Kako bude..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ovom rasporedu, mnogi zapostavljaju Jokića, iako je bio favorit tokom 80 odsto takmičenja u regularnoj sezoni

Foto: Nikola Tomić

Tokom čitave skoro sezone, Nikola Jokić i Džoel Embid pominjali su se i smenjivali na poziciji prvog favorita za osvajanje MVP nagrade, ali se čini da se tok u samoj završnici promenio. Košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo istakao se u prvi plan i sada je, po mnogim košarkaškim analitičarima, prvi u redu za to priznanje.

- Vidite, nikada ne pokušavam da stvorim narativ o radu koji ulažem i možda će mi to naškoditi, pošto verujem da sam bio MVP u poslednjih pet godina - rekao je Janis.

Ne bi bilo prvi, već treći put da se grčki košarkaš dokopa ove nagrade. Upitan, da li mu je stalo do MVP naslova, odgovorio je pozitivno.

- Da li želim da budem MVP treći put? Naravno da želim. Ekstremno sam takmičarski nastrojen, pokušavam da svoj tim učinim plaćenim – za to sam ovde, za to sam plaćen. Te dve sezone kada sam osvojio nagradu, to su bile moje najlošije sezone u poslednjih pet godina, pogledajte statistiku. Ali nema veze, probao sam da izbegnem taj razgovor po svaku cenu. Neću da mi deca vide oca kako kuka zbog nagrade, neću da je osvojim na taj način - zaključio je Adetokumbo.

U ovom rasporedu, mnogi zapostavljaju Jokića, iako je bio favorit tokom 80 odsto takmičenja u regularnoj sezoni.

Prestigao ga je, po mnogim ekspertima i kladionicama, Embid u jednom momentu, ali se onda vratio na prvu poziciju.

Ipak... Čini se da američka javnost, pre svega košarkaška, ima novog favorita.

(Telegraf.rs)