Od Boa i Kecmana do Alekse, Pantera i Lesora: Ovih 12 igrača igralo je poslednji Final 4 Partizana u Parizu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle 13 godina crno-beli ponovo imaju priliku da se bore za trofej Evrolige

Foto: Marko Jovanović, Nikola Tomić, MN Press

Košarkaši Partizana plasirali su se u Top 8 fazu Evrolige pošto su na gostovanju pobedili Monako 88:84 u meču 33. kola Evrolige.

Poslednji put crno-beli su igrali plej-of Evrolige 2010. godine, u čuvenoj, senzacionalnoj sezoni u kojoj je četa Duška Vujoševića umalo i ušla u finale i došla do borbe za trofej.

I dok se posle velike pobede u Monaku, navijači crno-belih pripremaju za plej of i Top 8 Evrolige, i maštaju o novom Fajnal foru, mnogi se prisećaju i ekipe koja se u Parizu borila za trofej. Crno-beli su tada poraženi od Olimpijakosa posle produžetka 83:80 u polufinalu fajnal-fora Evrolige u Parizu.

Najefikasniji kod ‘crno-belih’ bio je Mekejleb sa 21 poenom, a Marić je postigao 17. Za Olimpijakos je Kleiza dao 19, a Teodosić i Čildres po 17 poena.

Tada, trener je bio Duško Vujošević, a tim koji je imao na raspolaganju činili su: Lorens Roberts, Stefan Sinovec, Bo Mekejleb, Dušan Kecman, Strahinja Milošević, Aleksandar Rašić, Aleksandar Mitrović, Petar Božić, Aleks Marić, Jan Veseli, Branislav Đekić i Slavko Vraneš.

U timu su takođe bili i Vladimir Lučić, Savo Lešić i Darko Balaban.

(Telegraf.rs)