Partizan može da bude peti, a može i da ispadne: Ovo su varijante za TOP 8, Zvezda može da pomogne rivalu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dosta toga zavisi od duela koji crno-beli igraju u Kneževini

Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaški Partizana večeras u 21 čas gostuju Monaku u okviru 33. kola Evrolige i u slučaju pobede obezbediće plasman u TOP 8!

Crno-belima je za četvrtfinale potrebna samo jedan pobeda u preostala dva meča, drugi je Panatinaikos u 34. kolu kod kuće, ili da Žalgiris i Baskonija ne dobiju svoje poslednje utakmice.

U slučaju da se to dogodi, da Žalgiris i Baskonija budu sigurni u 34. kolu, a da Partizan izgubi svoja oba meča, crno-beli se neće naći u TOP 8. Partizan je trenutno na sedmom mestu Evrolige sa skorom 18-14, Žalgiris i Baskonija su iza sa 18-15, dok su Fenerbahče i Makabi ispred sa 19-15.

Pogled na tabelu znači da bi Partizan na kraju mogao da zauzme i peto mesto na tabeli, a u tome bi mogla da im pomogne Crvena zvezda koja u poslednjem kolu dočekuje Fener.

Crno-beli mogu i sa jednom i sa dve pobede do tog petog mesta na kraju. Ako slave protiv Monaka i Panatinaikosa, biće im potrebno da Fenerbahče i Makabi izgube u poslednjem kolu. Uz napomenu da "Ponos Izraela" u poslednjem kolu čeka Real.

Foto: MN Press

Ukoliko Partizan ostvari samo jednu pobedu u preostala dva meča, onda se otvaraju dve kombinacije. Prva je da izgube i Fenerbahče i Makabi i Baskonija, a Žalgiris pobedi. Druga je da izgube Fenerbahče i Makabi, a Baskonija i Žalgiris pobede.

Kada su u pitanju šesto i sedmo mesto, tu je sijaset kombinacija - dok će Partizan biti na 8. poziciji ukoliko ne dobiju nijedan meč, Baskonija pobedi i Žalgiris izgubi ili Žalgiris pobedi, a Baskonija izgubi.

Podsetimo, crno-beli imaju bolji međusobni skor od Žalgirisa i Baskonije, dok od Fenerbahčea i Makabija imaju lošiji.

(Telegraf.rs)