Hasan Martin: "Za nas je Evroliga završena, ali se borimo, igramo sa mnogo samopouzdanja"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Centar crveno-belih oseća da je ekipa u novom naletu

Foto: Telegraf.rs

Košarkaši Zvezde su četvrtom uzastopnom evroligaškom pobedom samo podsetili navijače da su ove sezone bili stvoreni za Top 8 fazu koju, isključivo svojom krivicom, na kraju, nisu dosegli. Crveno-beli su u sjajnom ambijentu hale "Pionir" porazili Olimpijakos pri čemu je važnu ulogu imao sve bolji Hasan Martin sa 4 poena, 5 skokova i 4 ukradene lopte i mnogo toga čime je još doprineo pobedi a što se ne vidi okom statistike.

Četvrta uzastopna pobeda u Evroligi, kako se osećate?

- Osećam se dobro, igramo sa mnogo samopouzdanja i intenziteta, pobedili smo još jednu veliku utakmicu, znam da je za nas Evroliga završena ali mi se borimo bez obzira na sve i to smo radili i večeras - rekao je Martin posle meča.

Rekao si da je za vas Evroliga završena, ali koliko je važno za vas što ste pobedili lidera Evrolige?

- Samo smo hteli da izađemo i da igramo naš stil igre, ne možemo tek tako da odustanemo, ipak je ovo naš posao. Uskoro nas čeka plejof (ABA), imamo još jednu utakmicu u Evroligi i igraćemo na isti način.

Šta misliš da je bio ključ pobede?

- Odbrana u drugom poluvremenu, posebno u trećoj četvrtini. Nisu imali odgovor na to.

Džon (Holand) je igrao sjajno, eruptirao je u poslednjoj četvrtini sa 13 poena, nije igrao mnogo ove sezone ali je pokazao da može biti važan deo ekipe?

- Da, svaka mu čast, malo ko može da bude toliko dugo van igre a da onda doprinese u velikoj meri. Uradio je zaista sjajan posao, bio je spreman bez obzira na sve, ostao je pozitivan, uvek je takav... On je sjajan saigrač iznad svega. Ponosan sam i srećan zbog njega.

Kako je tebi bilo da igrač protiv bivših saigrača?

- Bilo mi je zabavno, znam ih dobro. Dogurali smo daleko prošle godine, do fajnal-fora, osvojili titulu u Grčkoj. Bilo je lepo videti ih opet...

(Telegraf.rs)