"Hvala porodici Jokić i igračima, bez njih to ne bi bilo moguće": Trener Jokera o pisanju istorije u Somboru

Vreme čitanja: oko 3 min.

Fenomenalan uspeh kluba koji je rastao uz sjajne navijače

Sombor se raduje. Od naredne sezone će moći da navija za KK "Joker" u najvišem rangu takmičenja u Srbiji - Košarkaškoj ligi Srbije. Do toga se stiglo posle velike pobede u poslednjem kolu drugog ranga sinoć u hali "Mostonga" nad Pirotom - 110:81.

Igrači somborskog tima igrali su baš kao naš MVP. Cepali su mrežice sa sjajnim šutevima iz svih pozicija i omogućili i treneru Nebojši Vagiću da na kraju ima razlog više za radost. On je u izjavi posle meča istakao da se osetila težina u vazduhu, ali da je sada sve lakše kada je cilj ostvaren.

- Ne znam šta bih rekao o utakmici. Ovaj meč je bio u smislu da pobednik uzima sve, kao derbi, nismo znali u kom pravcu će da se otvori utakmica. Trebalo je da bude svih 40 minuta neizvesno, ali odigrali smo bolje od protivnika, zasluženo smo pobedili, ali prosto do poslednjeg trenutka nisam bio siguran, jer je bila prisutna tenzija. Osetilo se kod igrača i nas u stručnom štabu. Imali smo taj plasman u rukama još odavno, možda je trebalo još ranije da potvrdimo nekoliko kola unazad. Sve se odigralo na kraju u poslednjem kolu i utakmica je mogla da ode u bilo kom smeru, i za njih i za nas. Ubacili smo danas spolja dosta šuteva. Presrećan sam, istorijski dan za našu košarku u Somboru. Žao mi je što se čekalo do poslednjeg trenutka, ali možda je i bolje ovako, nikada nije bila punija hala.

Sledi veliki iskorak, a to naravno znači da će KK "Joker" morati da nastavi da raste.

- Sumirao bih je u tom smislu, da treba da nastavimo sa radom kao u ovoj sezoni uz isti način i metod rada, kao i ophođenja sa igračima, da sve to bude profesionalno. Mislim da je to još u krizi ovde u Srbiji, klubovi jesu stabilniji nego što su nekada bili, redovnija su plaćanja, ali igrači nisu profesionalni kao što treba da budu da bi naša košarka da bude bolja. Mora od njih mnogo toga da se zahteva, da se košarka digne na viši nivo. Mi ćemo sledeće sezone sve podići na viši nivo, da naši momci postanu surovi profesionalci. Trebaće nam puno toga u KLS, koja je dosta zahtevnija od Druge muške lige. Visinom i veličnom su igrači kvalitetniji, ima mnogo talentovanih momaka iz inostranstva. Vrlo je neizvesno. Mi ćemo biti novi. Upoznat sam sa timovima i igračima, znam odakle vetar može da duva. Ali bićemo spremni za početak lige. Pokušaćemo da "teramo" ovim šinama, ali moraćemo da renovinamo roster, da ga proširimo, jer ne možemo igrati sa 12 košarkaša.

Publika je juče u ogromnom broju pozdravila svoje junake. Trener Nebojša Vagić kaže da je dvorana bila nikada punija, a nada se da će ta konekcija uspeti da se održi i naredne sezone.

- Nadam se da će tako da bude i naredne godine. To je nešto presudno u košarci u nekim momentima. Košarka je strogo navijački sport. Mnogo toga zavisi koliko će publika da reaguje na našu košarku i igrači na publiku. Uzajamno je povezano, videlo se to i na ovom meču. Momci su imali energiju, puno su grešili, ali non-stop su radili nešto. Dešavalo se... Neću da izdvajam nikog. Večeras je Simjanovski doneo prevagu u profesionalizmu večeras, pokazao je tu da je zbog nas, da tim učini boljim, ali u ovoj poslednjoj utakmici se to manifestovalo kod njega.

Juče je usledilo slavlje u obližnjem restoranu, a trenera smo upitali da li se priključio košarkašima.

- Pa, to su planovi. Verujem da bi trebalo da se pojavim tamo. Igrači su centralni deo naše priče, momci su to zaslužili. Želim da se pojavim tamo i da im se zahvalim u ime porodice Jokić, u ime kluba na njihovoj profesionalnosti, na njihovom angažovanju i profesionalnosti. Kraj sezone i nekoliko poslednjih utakmica je zamračilo priču zbog rezultata koji nisu išli u našu korist, malo mi je to teško palo. Cele sezone smo bili fizički dominantni, iz kola u kola smo igrali bolje, a niz se prekinuo iz neznanih razloga. Ali, sve smo to izgurali, šta je tu je, zahvaljujem se igračima, porodici Jokić, jer bez njih ovo ne bi bilo moguće.

Video: Jokić se sa Džordanom ljubi po srpski, tri puta: DeAndre je to naučio od Bobija u Klipersima

(Telegraf.rs)