Klub Nikole Jokića ispisao istoriju i ušao u KLS! U Somboru igraju kao MVP, stotka "Jokera" u punoj hali

Vreme čitanja: oko 2 min.

U sjajnoj atmosferi pred oko 1.200 navijača na severozapadu Srbije se slavi veliki uspeh

Foto: Mileta Mirčetić

Sombor je košarkaški grad. U njemu je rođen dvostruki, a uskoro se nadamo i trostruki uzastopni MVP NBA lige, Nikola Jokić.

A od danas, na severnozapadu Srbije mogu da se pohvale i činjenicom da imaju klub u Košarkaškoj ligi Srbije! Klub simboličnog imena “Joker”, koji nosi naziv po nadimku našeg najboljeg košarkaša uspeo je da se večerašnjom pobedom protiv Pirota u veličnastvenom ambijentu Sportske hale “Mostonga” pred oko 1.200 navijača domogne plasmana u najviši rang takmičenja - 110:81!

Može se reći nekako i da su sami košarkaši u žućkasto-ljubičastim dresovima zaigrali kao Nikola. Imali su fenomenalne šuteve za tri poena, a prisutnu publiku počastili su sa par fenomenalnih poteza zbog kojih će svi sa osmesima kućama.

A sa sobom će poneti i suvenir, pošto su svi posetioci današnje utakmice dobili i specijalnu majicu na kojoj je velikim slovima bilo ispisano “šampioni”. Da se i sami jednog dana sećaju istorijske sezone somborske košarke. KK “Joker” se plasmana u Košarkašku ligu Srbije domogao kao drugoplasirani tim u plej-ofu Druge muške lige.

Uz njih se kao šampion u rang iznad plasirao i kragujevački Radnički. Vrlo brza i dopadljiva igra omogućila je izabranicima Nebojše Vagića da na kraju dođu i do superiornih 110 poena protiv Piroćanaca. U sastavu ekipa iz Sombora našli su se i neki dobro poznati košarkaši poput Dalibora Đape, Nina Čelebića, Marka Brekića…

Miks mladosti i iskustva na kraju je doneo trijumf Somborcima i široke osmehe na licu svih. Navijači su u ritmu prozivali jednog po jednog igrača da im se javi, a onda su ih oduševljeno nagrađivali aplauzima. Na kraju je usledilo i zasluženo slavlje na centru igrališta. Skoro ni u jednom momentu se u pitanje nije dovodila pobeda “Jokera”.

Pirot je imao šanse za nekih 15 minuta košarke, posle čega se prepustio sudbini. Nisu gosti uspeli da “pokvare” lepo veče u Somboru. Tek da pomenemo i najzaslužnije za večerašnji trijumf u timu “Jokera”. Bili su to Zoran Krstanović sa 22 ubačena poena uz tri skoka, potom sjajni Nino Čelebić sa 20 poena, a još trojica su bila dvocifrena - mladi Ognjen Vukas sa 13 poena, Marko Brekić sa 11, odnosno Milan Munižaba sa 10 poena.

Nema sumnje da se sada slavi i daleko od Srbije, u Denveru. Nikola je pomno pratio rezultate svog kluba kroz celu sezonu i žustro navijao za svaki trijumf. Uz njegovu veliku pomoć, kao i cele porodice, košarka je ponovo hit u Somboru.

(Telegraf.rs)