Kampaco za Telegraf pričao na srpskom: "Dobro veče! Gde si, gde si? Mrš!"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezdin plejmejker ističe da su Srbi i Argentinci sto odsto slični

Fakundo Kampaco je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf Crvene zvezde protiv Baskonije od 74:63, iako poenterski nije briljirao, ali je odigrao neverovatnu odbranu i razigravao saigrače sa sedam asistencija.

Posle meča je Argentinac bio posebno raspoložen, jer mu je ova pobeda bila i poklon za rođendan, a napravio je i šalu u miks zoni, kada je dok je Nedović davao izjavu uzviknuo "mrš" na srpskom jeziku.

Kampaco je posle meča pričao i za Telegraf, gde je sumirao utiske posle pobede, koja je ostavila crveno-bele teoretski u trci za Top 8.

- Veoma sam srećan, bio je moj rođendan, poseban dan, bila je to još jedna utakmica, mislim da smo igrali dobro, uz male uspone i padove na početku, nismo imali najbolji protok lopte, igrali smo nekoliko loših odbrana, ali igrali smo u ritmu i borbeno i to je bio ključ.

Upitali smo ga kako planira da proslavi rođendan.

- Sa suprugom i ćerkom, probaću samo da se odmorim, jer sam prilično umoran - rekao je uz osmeh i dodao da ne planira slavlje odmah posle meča, ali da je dobra ideja da se ponovi "tim bilding" kao pre nekoliko dana na imanju Nemanje Nedovića.

- Ne danas sigurno, možda sutra ili neki drugi dan kada budemo slobodni, jer to je nešto drugačije što nam daje timsko jedinstvo koje nam je potrebno, to je sjajno - rekao je Kampaco.

Upitali smo ga da li je istina kao što mnogi misle da su Argentinci i Srbi slični kao narod.

Foto: ABA liga / Đorđe Kostić / KK Crvena zvezda

- Jeste, 100 odsto. Imamo isti mentalitet, vrlo smo strastveni za igrom, navijači su ovde, pevaju sve vreme, iako smo u teškoj situaciji, jer nismo u plej-of poziciji, ali oni su ovde, podržavaju nas, i mislim da je jedino kako možemo da im se odužimo, da damo sve od sebe u svakoj utakmici.

Pitali smo ga na kraju i da li je naučio srpske reči koje bi mogao da kaže u kameru.

- Znam loše reči - počeo je uz širok osmeh.

- Nisu dobre, neću ih reći sada, ali reći ću neke korektne, to su: "dobro veče", hvala, gde, si, gde si?".

A šala sa Nedovićem?

- Mrš - uz osmeh je završio Kampaco.

Video: Nedović davao izjavu, a onda je uleteo Kampaco u kameru i na srpskom viknuo Mrrrš

Inače, Kampaco je jedva izašao iz hale nakon meča sa Baskonijom, jer su ga navijači Zvezde opsedali za selfi, a on je svakome izašao u susret za fotografiju, dok su ga supruga i ćerka čekali ispred hale.

Na kraju su navijači zapevali Argentini u čast svog plejmejkera, iz povike da ostane i sledeće sezone u Zvezdi.

Pogledajte kako je i to izgledalo:

Video: Kampaco jedva izašao iz Pionira: Navijači ga opsedali ga za selfi, na kraju zapevali Argentini

(S. G.)