Šta odgovara Partizanu i Zvezdi u večerašnjim utakmicama Evrolige i za koga će navijati?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crveno-beli su sačuvali matematičke šanse za Top 8, ali zavise od drugih rezultata i dalje, dok Partizan ima sve u svojim rukama

Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Baskoniju u sačuvali matematičke šanse za plasman u Top 8 Evrolige, iako taj scenario i dalje deluje kao naučna fantastika.

Pobeda crveno-belih značajno je pomogla i Partizanu, jer je Baskonija ekipa koja ima pobedu manje od crno-belih i posle ovog kola će i dalje ostati iza ekipe Željka Obradovića, bez obzira na ishod meča protiv Olimpijakosa u Areni od 20.00.

Četiri ekipe su već osigurale Top 8, to su Olimpijakos, Real Madrid, Barselona i Monako, a za preostala četiri mesta u igri je još 10 ekipa.

Zvezda je trenutno u najgoroj situaciji i potrebne su joj sve pobede do kraja u preostala četiri kola do kraja regularnog dela i to uz poklapanje određenih rezultata. Sa druge strane, Partizan ima znatno bolju situaciju, jer sve zavisi od njega.

Situacija bi mogla da se iskristališe već večeras, nakon kompletiranja utakmica 30. kola. Ostalo je da se odigra još pet utakmica, uključujući i meč Partizan - Olimpijakos.

Jasno je da bi Partizan pobedom nad ekipom iz Pireja otvorio širom vrata Top 8, a poraz bi maksimalno zakomplikovao situaciju u borbi za plej-of.

Sa druge strane, Zvezdi bi odgovaralo da Olimpijakos izađe kao pobednik u Areni, kako im se večiti rival ne bi odlepio, pošto imaju bolji međusobni skor od njih u slučaju da ekipe budu izjednačene i da dođe do eventualnog "kruga" na kraju regularnog dela takmičenja.

Što se tiče ostalih utakmica, tu i navijači Partizana i Zvezde imaju iste želje, a to su pobeda Fenerbahčea nad Žalgirisom, pobeda Monaka nad Valensijom, trijumf Real Madrida nad Virtusom i pobeda Bajerna iz Minhena nad Olimpijom iz Milana.

Video: Nedović davao izjavu, a onda je uleteo Kampaco u kameru i na srpskom viknuo Mrrrš

(Telegraf.rs)