"Znam da je navijačima teško, ali i na ulici pruže podršku kad me sretnu": Ivanović hvalio Delije posle pobede

Vreme čitanja: oko 3 min.

Trener crveno-belih je pričao o mnogim stvarima, a pohvalio je i navijače koji su u ogormnom broju došli u Pionir

Printskrin: Youtube / KK Crvena zvezda Meridianbet

Košarkaši Crvene zvezde došli su do pobede, i to veoma ubedljive, na svom parketu protiv Baskonije. Crveno-beli su slavili sa 74:63, čime su održali kakve-takve šanse za plasman u TOP 8 fazu takmičenja u Evroligi.

Crvena zvezda je na svom parketu imala i dosta veliku podršku navijača, koji su i uprkos lošijim rezultatima došli u halu, dok je trener Duško Ivanović bio prezadovoljan zbog odbrane koju je njegova ekipa igrala na ovom meču.

- Posle određenog vremena, našli smo način da pobedimo ovu utakmicu protiv najboljeg ofanzivnog tima u Evroligi i španskoj ligi, jer smo igrali odličnu odbranu - rekao je Duško Ivanović, dok se potom posvetio i stanju Luke Vildoze.

- Videćemo šta je s njim, osetio je bol i on je hteo da nastavi da igra, ali sam rekao da se odmori. Kad se ohladio, nije mogao. Videćemo sutra šta mu je - kaže Ivanović

Ovo je posle dugo vremena i nešto bolja utakmcia Crvene zvezde, koja je imala dosta problema u prethodnom periodu.

- Sigurno je u poslednje vreme ovo najbolja utakmica, s tim da smo igrali s najboljim napadačkim timom. Ima veću težinu. Mislim da u utakmici protiv Barselone se videlo da smo ekipa koja zna šta hoće i da možemo da igramo sa svima. Ja govorim otkad sam došao, nema puno filozofije, ovaj tim može da dobije svakog, ali ako igramo agresivnu odbranu. U napadu uvek možemo naći rešenje, a ako ne igramo odbranu, onda možemo izgubiti od bilo koga.

Foto: Mileta Mirčetić

Nemanja Nedović i Fakundo Kampaco su bili predvodnici Crvene zvezde, jedan je bio najbolji poenter sa 20 postignutih koševa, dok je drugi odličnom odbranom izludeo rivale iz Vitorije. Argentinac je postigao samo tri poena, za šta Ivanović kaže da statistika pokazuje samo novinarima određene stvari.

- Statistika je pomoćno sredstvo da se vidi učinak igrača, ja mislim da najviše služi vama novinarima, to je dokaz da igrač kao Kampaco ne mora da da nijedan poen, ali može da bude najbolje igrač večeras. Nije sve na tom papiru, to je nešto drugo.

Nešto je lošije šutirala Zvzeda za tri poena, a trener crveno-belih je istakao i da nisu ispoštovani dogovori iz svlačionice.

- Nijedan šut nije bio nerezeonski, imali smo otvorene šuteve, to nije problem. Ali je problem što smo se dogovorili da iako imamo otvorene šuteve, da ne forisramo toliko... Mislim da je taktika drugih timova, daj pusti i videćemo. Treba imati malo strpljenja i da imamo mešavinu, šut za tri poena, a jedan period smo samo šutirali. Kad promašiš je problem.

Kako je gore navedeno, Nedović se vratio iz povrede...

- Nadamo se, ako je mogao da igra ovoliko minuta u ovom ritmu, nadamo se da će sutra biti zdrav - smatra Ivanović, koji je objasnio zašto Nikola Ivanović nije bio u sastavu.

- Nije, on ima mali nekih problema od stare povrede, pa smo preventivno odlučili da se odmori.

Foto: Mileta Mirčetić

Pohvalio je Duško Ivanović i navijače koji su došli u ogromnom broju.

- Stvarno ste me iznenadili, kad sam ušao sad, rekoh uuu... Znate šta, ja sam fasciniran ovom publikom, gledao sam ranije, pre nego sam došao kao trener ovde. Gledaš kao navijače, razmišljaš... Ali ne što pomažu na utakmici, što je fenomenalno, nego i na ulici kad te sretnu i kad je teško, ja znam da je teško, pasionirani navijači, ali daje podršku. Ja stvarno, fasciniran sam.

Pokušao je da objasni i problem sa prvom četvrtinom, ali i da pohvali Hasana Martina, koji je meč završio sa 10 poena.

- Nama je bio problem sve u prvoj četvrtini i odbrana i skok, zaustavljanje tranzicije, nismo imali agresivnost u momentu kad je Kampaco krenuo da igra, sve kreće od beka. Kad je on počeo, počeli smo da igramo i tu smo zaustavili. Što se tiče Martina, prvi put ove godine je imao agresivnost o kojoj pričam. Nije bitno da li će igrati dobro ili loše, bitno je da bude agresivan, on je uvek bio pasivan

(Telegraf.rs)