"Trenutno smo izjednačeni s Partizanom, sve je u detaljima": Kampaco govorio o TOP 8, a dotakao se i ABA lige

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezdin plejmejker nije želeo da priča o eventualnom plasmanu u iduću fazu takmičenja u Evroligi

Foto: Nikola Tomić

Crvena zvezda u idućem meču Evrolige igra protiv Baskonije na svom parketu, a utakmica je na programu u četvrtak, 23. marta, s početkom od 19 časova. U susret ovom meču svoje viđenje istog je dao i Fakundo Kampaco, plejmejker ekipe s Malog Kalemegdana.

Ne igra baš najbolje Zvezda u Evroligi u poslednje vreme, nalaze se na 14. mestu na tabeli sa skorom od 12 pobeda i 17 poraza, dok je Baskonija jedna od ekipa koja se bori za plasman u TOP 8 fazu. Upravo zbog toga, Kampaco smatra da njegovom timu neće biti lako.

- Biće teško. Dobar su tim, opasni su. Mogu da postižu poene na sve načine, iz svake pozicije... Mi moramo da obratimo pažnju na to, igraju brzo, sa puno energije i mi moramo da budemo pametni i da igramo pametnu košarku. Moramo da igramo dobru odbranu i uz naše navijače mislim da ćemo dobro proći ako to uradimo sve - istakao je Kampaco, koji je posle hvalio Markusa Hauarda, najboljeg igrača ekipe iz Vitorije.

- On je "glava ove zmije". On je plejmejker koji usrećuje sve i moramo da igramo agresivno na njemu. Moramo da mu otežamo posao.

Trener Crvene zvezde, Duško Ivanović, istakao je da će se njegov tim boriti za TOP 8 sve dok postoje i najmanje šanse da se ostvari taj plasman, dok Kampaco ne razmišlja o tome.

- Ne smemo da razmišljamo o tome i ne moramo sada. Moramo da mislimo na našu energiju i da napredujemo kao tim. Moramo svaku utakmicu do kraja sezone da igramo kao finale. To je jedini ključ za nas. Ne smemo da razmišljamo o tome i budućnosti i šta će biti. Moramo samo da napredujemo svaki dan i bićemo dobro.

Za kraj, Kampaco je upitan i o izjavi Duška Ivanovića posle večitog derbija, koji je pripao Partizanu, za šta je on rekao da je "sve u detlajima".

- Naš glavni cilj je samo šta se dešava sada, trenutno, kao ovaj intervju sa vama. Mislim da smo trenutno izjednačeni sa Partizanom. Sve je u detaljima. Ko je pametniji u datom trenutku, ko se više bori... Pobediće uvek onaj ko je bolji u tome. Moramo da radimo samo - zaključio je omaleni plejmejker ekipe s Malog Kalemegdana.

Video: Ivanović pred meč protiv bivšeg kluba: Svaku utakmicu do kraja ćemo igrati da pobedimo

(Telegraf.rs)