Razlika, kažu, sve veća: Jokić nije više favorit za MVP titulu, Amerikanci nagradu vide u drugim rukama!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedini koji se, uz ovu dvojicu, još uvek pominje u ovoj trci je alfa i omega Milvokija, Janis Adetokumbo

Foto: Tanjug / AP

Kako piše Fox News, desila se promena na vrhu kandidata za ovosezonsku MVP titulu u NBA ligi, pa je ispred centra srpske reprezentacije i Denvera Nikole Jokića stao košarkaš Filadelfije, Džoel Embid.

I pre nekoliko dana su kvote u kladionicama počele da se menjaju u korist Embida, a sada je sve veća na Jokića koji je, po američkom mišljenju, prepustio vrhu kandidata kada je njegova ekipa ušla u seriju od četiri poraza.

Jedan od bukera gigantske BetMGM iz Nevade navodi da to nisu bili bilo kakvi porazi, već od ekipa koje ne mogu ni da razmišjaju o plej-inu.

Prvo od Čikaga koji i pokušava da se domogne tog doigravanja, zatim od San Antonija koji je jedan od lošijih ekipa u NBA ligi,  dok su u tu seriju ušli i porazi od Bruklina i Torona.

Ono što je interesantno jeste da je i Nikola i pored toga beležio sjajne individualne rezultate, ali se ekipno posmatrano njegova ekipa nije dobro snalazila, iako je i dalje na čelu konferencije.

Sa druge strane, Embid je u poslednjih šest mečeva postizao najmanje 31 poen uz to što je Filadelfija u svakom slavila.

Jedini koji se, uz ovu dvojicu, još uvek pominje u ovoj trci je alfa i omega Milvokija, Janis Adetokumbo.

- Embid je dva puta završavao iza Jokića. Ostalo je još više od 10 utakmica do kraja ovog dela sezone za Filadelfiju, ali se čini da njihov centar sada kontroliše svoju sudbinu oko nagrade - kaže Tim Veselink, beting stručnjak.

Video: Jokić promašio, a njegov saigrač iz zaleta zakucao preko njega: Nikola na posteru Portera Džuniora

(Telegraf.rs)