Sjajne vesti za Partizan iz Kaunasa: Žalgiris izgubio od Olimpijakosa, crno-beli još korak bliže Top 8 fazi!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve ide na ruke večeras ekipi Željka Obradovića

Foto: MN Press

Veče za navijače Partizana postaje lepše iz momenta u momenat! Posle velike pobede nad Anadolu Efesom u Turskoj (84:97), crno-bele je dočekala fenomenalna vest iz Kaunasa, a to je da je Žalgiris izgubio od Olimpijakosa košem Saše Vezenkova u poslednjem napadu grčkog tima - 72:74.

U nastavku, za preostalih 6,7 sekundi, Edgaras Ulanovas nije postigao pogodak, pa je pobeda otišla u ruke Olimpijakosa i tako dodatno približio Partizan plej-of fazi Evrolige.

Možda nije bilo ni potrebe da se Olimpijakos toliko stresira, jer je pred poslednju deonicu imao i ogromnu prednost od osam razlike. Međutim, vođeni navijačima, Litvanci su tu razliku istopili i uveli nas u dramu, a čak su imali i prednost na ulasku u poslednji minu.

Na kraju je pobedu Grcima doneo pomenuti Saša Vezenkov koji je ubacio sjajnih 25 poena uz osam skokova i dve asistencije. Pratio ga je Šakjel Mekisik sa 18 poena, dok je na drugoj strani bolji od ostalih bio Rolands Šmits sa 18 poena uz šest uhvaćenih lopti.

Žalgiris sada ima pobedu manje od Partizana sa skorom 15-14, a ono što je sjajna vest jeste da je crno-beli tim bolji od njih i u međusobnom skoru, tako da mora da ima dve pobede više od Željkovih košarkaša kako bi ih pretekao na tabeli. Podsetimo, beogradski klub je sada na 16-13.

Video: Imamo brkove i pobeđujemo, navijačima baš znači: Papapetru o sujeverju, Top 8, derbiju sa Zvezdom

(Telegraf.rs)