Trka za TOP 8: Koliko će večiti imati pobeda na kraju regularnog toka Evrolige?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kvote Mozzart kladionice kažu da Partizan ima dobre šanse da dobaci do famozne kote 18. Crvena zvezda već ne stoji tako dobro

Foto: Promo/ Mozzart

Košarkaška groznica trese Srbiju. Istina, posle nekoliko loših rezultata Crvene zvezde čini se da su se njeni navijači pomirili još jednom evroligaškom sezonom bez plasmana među osam najboljih. Ali, navijači Partizan Mozzart Beta narednih nedelja goreće od želje za mestom u četvrtfinali elitnog evropskog takmičenja čime bi dokazali da je projekat sa Željkom Obradovićem na klupi ne samo počeo da daje rezultate, već i da se ostvaruje.

Matematički i jedni i drugi mogu i ispod i iznad crte, ali je svima jasno da su crno-beli u mnogo povoljnijoj situaciji s obzirom da su do sada ostvarili 15 pobeda, tri više od večitog rivala. A već se ustalilo mišljenje da bi 18 pobeda trebalo da bude dovoljno za nastavak evropske sezone.

Partizan Mozzart Bet doduše nema baš idealan kalendar do kraja ligaškog toka. Štaviše, očekuju ga neke veoma izazovne utakmice počevši od današnjeg gostovanja dvostrukom uzastopnom evropskom šampionu Anadolu Efesa posle čega ga čekaju tri domaće utakmice, ali protiv timova sa samog vrha tabele: Olimpijakosa, Barselone i madridskog Reala. Zatim gostovanje trenutno četvrtoplasiranom Monaku i za kraj Panatinaikos kod kuće, tu su pobedu navijači već upisali u glavama.

Što se tiče Crvene zvezde, utisak je da su oni svoje šanse ispustili u porazima od Albe, donekle Bajerna i već pomenutog Panatinaikosa. I ako sutra izgube u Barseloni - a sve osim toga bi bilo veliko iznenađenje – izgubiće i mogućnost da dobace do tih famoznih 18 pobeda. Slede potom Baskonija i Valensija kod kuće, tu će i partizanovci navijati za Zvezdu, jer i španski klubovi pikiraju Top 8 fazu, pa Asvel na strani, za kraj Olimpijakos i Fenerbahče, ali treba izdržati do tada.

Foto: Promo/ Mozzart

Dakle, pitamo vas: koji će biti krajnji skor Partizan Mozzart Beta i Crvene zvezde? Odsteri kladionice Mozzart tu su da vam pomognu sa kvotama. I dobra vest za navijače crno-bele je da kvote kažu da je najrealnije da Partizan Mozzart Bet regularni deo sezone završi baš sa učinkom od 18 pobeda i 16 poraza. Ta opklada bi uplatu množila kvotom 2,80. Učinak 17-17 se plaća kvotom 4,00, a 19-15 sa 4,50.

U slučaju Crvene zvezde, kvote Mozzart kladionica kažu da je najrealniji ishod za kraj sezone – 15 pobeda i 19 poraza. Taj tip vredan je kvote 3,00, dok skor 14-20 ide na 3,40. Opklada da će Zvezda dobiti svih šest narednih utakmica i stići do kote 18 plaća se trocifrenom – kvotom 100. I to nešto govori o šansama crveno-belih.

Kako bilo...

PARTIZAN MOZZART BET

Foto: Promo/ Mozzart
Foto: Promo/ Mozzart

CRVENA ZVEZDA

Foto: Promo/ Mozzart
Foto: Promo/ Mozzart

(Telegraf.rs/PR)