Jedini koji može Jokiću da uzme MVP titulu: Embid sedmi meč u nizu broji preko 30, Klivlend nova žrtva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogi će reći da se Embid ističe samo u košgeterskom smislu

Foto: Tanjug/Ap

Džoel Embid je jedini igrač u NBA ligi koji bi mogao da Nikolu Jokića odvoji od treće uzastopne MVP nagrade i njegov košgeterski učinak je u ovoj godini krajnje impresivan. Centar Filadelfije je sada pomogao svojoj ekipi da savlada Klivlend sa 118:109 i još jače uzviknuo svoje ime za laskavu ovoseznsku titulu najkorisnijeg igrača.

Embid je ubacio 36 poena uz 18 skokova i tri asistencije, pa mu je to već sedma partija u nizu u kojoj ubacuje 30+ poena na susretu.

Ono što je takođe impresivno jeste da je ovaj teškaš u ovoj godini samo jednom dao 23 poena na jednom susretu, dok je na ostalih 29 utakmica u kojima je učestvovao najmanje postizao makar 26 poena.

Mnogi će reći da se Embid ističe samo u košgeterskom smislu, jer je Jokić bolji u mnogim ostalim parametrima počevši od skoka i asistencije, ali njegova ekipa je sada u naletu i pruža prilično dobre partije.

U ostalim NBA susretima koji su se odigrali tokom noći, Majami je savladao Memfis sa 138:119, Sakramento je u tesnoj završnici bio bolji u Čikagu 117:114, dok je Hjuston na svom terenu potukao Lejkerse sa 114:110.

U još jednoj veoma zanimljivoj utakmici, Boston je za dva poena nadigrao Minesotu 104:102, Dalas je bez Luke Dončića uspeo da slomi San Antonio nakon produžetka 137:128, a u poslednjem okršaju programa Golden Stejt je poražen od Klipersa u Los Anđelesu sa 134:126.

Video: Jokić promašio ne jedan, nego 2 šuta za pobedu: Drugi pokušaj je bio iz baš teške pozicije

(Telegraf.rs)