Da li je pobeda Partizana u Splitu bila neregularna? Zapisnički sto pogrešio, Lesor igrao meč s 5 faulova

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čitavu situaciju je analizirao jedan navijač ekipe iz Hrvatske

Foto: aba-liga.com/ j.t.d./Dragana Stjepanović

Pred nama je večiti derbi u ABA ligi, koji će u najvećoj meri i odlučiti plasiranog na kraju regularnog dela ovog takmičenja. Važan je meč između Zvezde i Partizana i zbog toga što su crveno-beli zabeležili poraz protiv Cibone, dok su se crno-beli "provukli" protiv Splita u poslednjim sekundama, ali, da li je ta pobeda bila regularna?

Iako je meč ove dve ekipe u Splitu rešen pobedom Partizana, koju je doneo Džejms Naneli trojkom u poslednjim sekundama, iako je domaća ekipa imala prednost od dva poena.

Ipak, nekoliko dana nakon utakmice, na društvenoj mreži Tviter se pronašao korisnik po imenu Ivan Dominik Unković, koji je ustanovio da je pobeda crno-belih bila neregularna u Hrvatskoj, odnosno, da je zapisnički sto načinio grešku.

Naime, Unković je analizirao čitavu utakmicu i došao je do jednog zanimljivog zaključka, a to je da je Matijas Lesor igrao utakmicu sa pet faulova. Štaviše, on je uz svaku sitauciju ostavio i skrinšot sa zvaničnog sajta ABA lige, kako bi i potkrepio svoje tvrdnje.

Međutim, na kraju se ispostavilo da je jedan od tih pet faulova dosuđen Naneliju, iako je evidnetno da ga je Francuz načinio, pa je Lesor mogao da se vrati i u tih nekoliko sekundi na samom kraju, kada je i napravio blok, posle kog je Naneli pogodio trojku.

Ostaje se pitanje, da li ova greške ide na duša sudija s utakmice Damir Javor, Miloš Koljenšić i Edo Javor, ili pak do zapisničkog stola.

Video: Trojka Nanelija u poslednjim sekundama za pobedu Partizana u Splitu

(Telegraf.rs)