"Ovo je bila naša najgora napadačka utakmica": Obradović objašnjavao razloge poraza i na italijanskom jeziku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trener Partizana ističe da je njegovom timu nedostajalo energije i da je pravio previše grešaka

Foto: Youtube / Printscreen

Košarkaši Partizana poraženi su u okviru 28. kola Evrolige na gostovanju Olimpiji u Milanu, čime su zakomplikovali svoj put ka Top 8 fazi Evrolige - 76:62.

Trener Željko Obradović dao je svoj sud posle jedne od slabijih partija crno-belih u poslednjih nekoliko meseci u svim takmičenjima na konferenciji za medije.

- Čestitam Olimpiji na pobedi, mislim da su zaslužili da pobede na ovom meču, jer su igrali veoma agresivno. Za nas je ovo bila najgora utakmica napadački gledano. To je zbog toga što je Milano igrao agresivno, a mi sporo. Gledajući statistiku je lako zaključiti sve. Imali smo osam asistencija i 18 izgubljenih lopti. Nemoguće je tako dobiti meč. Bili smo blizu tri četvrtine - rekao je Obradović.

Ističe da je njegov tim jednostavno danas pravio previše grešaka kako bi uopšte razmišljao o pobedi.

- Pravili smo mnogo grešaka u odbrani, o tome smo govorili na tajmautima, pogotovo u trećoj i četvrtoj četvrtini. Sve je to do koncentracije, falilo je malo energije. Zbog toga nismo dobro igrali ni u napadu - počeo je na italijanskom Obradović potom.

Dosta je sporo danas delovao Partizan.

- Ne, bili smo bez energije, igrali smo jako sporo. Loše smo dodavali loptu danas od igrača do igrača. Ovo je najgora utakmica ofanzivno definitivno.

Usledila je zahvalnica Mesini i Olimpiji za lep doček, posebno povodom njegovog 63. rođendana.

- Želim da kažem jednu stvar. Pre svega, želim da se zahvalim Milanu i Etoreu Mesini na gestu, on je moj veliki prijatelj, hvala mu na tome. Želim da pričam i o ambijentu večeras u dvorani. Rekao sam da je u Bolonji bilo neverovatno, ali i danas je bilo fantastično. Prelep ambijent, svi navijači Milana i naši su uživali - rekao je za kraj trener Partizana.

Video: Pešić za Telegraf: Kampaco? Zvezda ima i Vildozu i Nedovića

(Telegraf.rs)