Kalinića pitali da li bi potpisao za Partizan: "Raduljica je zaigrao za Zvezdu, ne vidim sebe da to radim"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kalinić je sa mnogo respekta govorio o Večitima

Foto: Nikola Tomić

Reprezentativac Srbije i aktuelni košarkaš barselone, Nikola Kalnić, govorio je o Zvezdi i Paritzanu u Evroligi, a osvrnuo se i na učinak trenera Dejana Radonjića sa kojim je sarađivao na Malom Kalemegdanu tokom prošle sezone. 

Kalinić je u intervjuu za Basket News, stao u odbranu Dejana Radonjića koji se nije snašao u Panatinaikosu.

- Nisam uspeo da pratim mnogo njihovih utakmica jer smo igrali u isto vreme. Ali verovatno je to bio nedostatak komunikacije. Njegov sistem i njegov način zahtevaju vreme. Nemojte me pogrešno shvatiti. Panatinaikos mu je verovatno dao dosta vremena. Nekada su mnogo brže menjali trenere. Ali njegov stil i način rada nisu se poklapali sa timom. Možda je jezička barijera bila veća nego što je mogao da podnese kako bi objasnio šta želi od svojih igrača - objašnjava Kalinić i dodaje:

- Da, ali drugačije je kada imate 3-4 strana igrača nego kada imate tim pun stranaca. Zaista ga poštujem kao trenera. Mislim da je sjajan. Očigledno mu je lakše da trenira u Srbiji. Mislim da će pokazati da je dobar trener u svom sledećem poslu'', smatra Kalinić.

Kalinić je prokomentarisao i borbu Partizana i Crvene zvezde za plej-of Evrolige.

- Oni igraju dobro. Crvena zvezda je malo u padu u poslednje vreme, ali ima dobar tim. Počeće da igraju bolje i da se bore za plej-of. Ne znam tačno kako izgleda njihov raspored, ali mislim da će jedan od tih timova, ne oba, ući u plej-of.

- Očigledno, Partizan je favorit. Oni rade dobar posao. Oba tima imaju velike budžete i odlične igrače. Partizan je neko vreme bio van terena. Ali sada su se vratili i igraju sjajno. Imaju odlične igrače, trenera i navijače. Oni su na suprotnoj strani Beograda, ali i Zvezda ima sjajne navijače. Izgleda sjajno sada biti košarkaš u Srbiji.

Potom, Kalinića su pitali novinari da li bi nekada zaigrao za Partizan?

- Ne. To nije za mene, to nije moj način. Tako je to. Neki momci su to uradili. Znam da se Miro Raduljica vratio u Srbiju da igra za Zvezdu, ali ne vidim sebe da to radim - poručio je Kalinić.

Video: Specijalni gost u Novakovom trening centru: Miroslav Raduljica trči na traci

(Telegraf.rs)