Zašto Grobari treba da navijaju za Crvenu zvezdu protiv Efesa?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije baš uobičajena praksa, ali u ovom slučaju su interesi mnogo veći

Foto: MN Press

Evroliga se zakuvava, ulazi u svoju završnicu i polako se kristališe koje ekipe ekipe će da se bore za TOP 8 fazu. Jedna od njih koja je u poprilično pogodnom položaju jeste i Partizan, koji pažljivo gleda ka Pioniru gde igraju Crvena zvezda i Efes.

Navijači Partizana moraju da obrate pažnju na ovaj duel, jer im dosta toga znači upravo od njihovih komšija, ali i najvećeg rivala - ekipe Crvene zvezde. Praktično, Grobari bi, zarad svoje mirnije budućnosti u Evroligi, trebalo da navijaju za Zvezdu u ovom meču.

Naime, Anadolu Efes je za petama Partizana, turska ekipa ima dve pobede manje, ali i dva meča manje od crno-belih iz Beograda. Ta dva meča manje su upravo ovaj protiv Crvene zvezde, odnosno, jedan protiv Reala u Madridu.

Crvena zvezda bi eventualnom pobedom protiv Efesa mogla da "uspori" ovu ekipu u borbi za TOP 8 i to baš pred meč sa Partizanom, koji je idući na tapetu u Evroligi.

Situacija na tabeli i koliko bi Zvezdina pobeda značila Partizanu?

Dosta velik broj ekipa se bori za plasman u TOP 8, timovi sve do 15. mesta u Evroligi imaju priliku da se nađu među najboljih osam i da prođu u sledeću fazu takmičenja. Među njima jeste i Crvena zvezda, ali ekipa iz Beograda trenutno ne stoji baš najbolje.

S druge strane, Partizan je kotiran na visokom 6. mestu sa skorom od 15 pobeda i 12 poraza, a prva ekipa izvan pozicije među osam najboljih jeste baš Anadolu sa 13 pobeda i 12 poraza, uz dva meča manje. Osim njih, tu je i Makabi, koji ima meč manje, a dve pobede manje od Partizana.

Tehnički, ukoliko Crvena zvezda savlada Efes, Partizan bi imao taj luksuz da od turske ekipe ima i dalje dve pobede više, a onda će navijati i za Real Madrid u zaostalom meču ove dve ekipe.

Takođe, dobro će im doći pred put u Tursku, pošto su već jednom slavili protiv Efesa, pa će ujedno braniti i bolji međusobni skor.

S druge strane, Partizanu bi igrala i pobeda Crvene zvezde, pošto bi u tom slučaju ekipa s Malog Kalemegdana ostala na tri pobede manje od Partizana, što je, ruku na srce, pomalo i teško stići u poslednjih sedam utakmica u ovom takmičenju.

Telegraf je već pisao i o tome šta je Partizanu potrebno za siguran plasman u TOP 8 fazu.

Ukoliko je suditi prema prethodnoj sezoni, ekipe su sa 17 pobeda ulazile u TOP 8, međutim, jasno je svima da ova sezona dosta odstupa od "normalne", da je dosta ujednačenije i dosta zahtevnija. Međutim, ako je suditi prema dosadašnjem toku sezone, kao i prema rezultatima ostalih - 18 pobeda će biti sasvim dovoljno za plasman u TOP 8.

Video: Vildoza otkrio da je ekipa imala sastanak posle Cibone: Sad kad promašujemo, potrebna nam je podrška

(Telegraf.rs)