Ivanović pred Efes: "Mislim da ponekad neko mora da te lupi šamarčinom, da vidiš gde si"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trener Crvene zvezde najavio je duel sa prvakom Evrope

Košarkaši Crvene zvezde trenutno se nalaze u "minus fazi" posle dva poraza u Evroligi i onog neočekivanog od Cibone u Zagrebu!

Priliku da se oporave imaće u sredu veče kada u Beograd stiže šampion Evrope - Anadolu Efes! A na pitanje kako se izdići iz problema koje klub ima, trener crveno-belih Duško Ivanović je rekao:

- Pa lako, pobedom. Igramo protiv ekipe koja je evropski prvak, kompletna su ekipa sa igračima koji igraju jedna na jedan, igraju pik en rol, odlično šutiraju... Mislim da u ovoj situaciji više sebe moramo da gledamo. Da igramo sa samopouzdanjem i agresivnošću koje smo imali ranije i onda da vidimo... Još imamo realne šanse za TOP 8, ovo iskreno kažem. Ali da bismo imali te realne šanse, moramo da počnemo da pobeđujemo.

Dotakao se Ivanović i atmosfere u ekipi.

- Teško je posle takvog izdanja u Zagrebu koje smo imali. Svima je teško. Svesni smo toga, da je to prošlost i da pristup igri nikad više ne sme da se ponovi. Mi možemo da izgubimo, ali jedan igrač Zvezde mora da ima drugačiji pristup. I zbog naših navijača čiju veličinu još jednom moram da istaknem. Posle takvog poraza su nas podržali.

Foto: Marko Jovanović

Pričao je Ivanović i dalje o tom porazu od Cibone.

- Mislim da ponekad neko treba da te lupi malo šamarčinom, da se osvestiš, da vidiš gde si. A ne da si gore, nego da stojiš čvrtso na zemlji.

Na pitanje da li krajičkom oka motri na sledeći večiti derbi u ABA ligi koji će odlučivati prvog na tabelu, Ivanović se našalio.

- Ne mogu da dohvatim nikako do tamo!

(Telegraf.rs)