Da li je Obradović "bocnuo" Zvezdu ovom izjavom: "Znamo šta je Partizan radio, a kako su se neki pojačavali"

Vreme čitanja: oko 5 min.

Pričao je strateg Partizana o svemu, a dotakao se i navijača, kao i prelaznog roka

Foto: Dragana Stjepanović - ABA liga

Košarkaši Partizana su slavili protiv Albe sa 88:74 u meču 26. kola Evrolige, čime su dospeli i do visokog šestog mesta na tabeli. Crno-beli su ovim trijumfom došli i korak bliže TOP 8 fazi, međutim, ističu da se ne treba opuštati previše.

Željko Obradović je odmah posle meča istakao da je ključ u ovom meču bila treća četvrtina, gde su crno-beli bili bolji za čak 26 poena.

- Želim da čestitam svojim igračima na pobedi. Imali smo dobru utakmicu, posebno na drugom poluvremenu i ključ ovog meča je bila treća deonica.

Upravo je trener Partizana otkrio i šta se desilo u toj trećoj deonici, kao i kako im je detalj iz svlačionice pomogao.

- Pokušavam uvek da reagujem na svakoj utakmici da shvatimo gde smo grešili u prvom poluvremenu i šta bi mogli da promenimo. Ja imam mlade pomoćnike koji rade izuzetan posao, želim da se zahvalim, mi imamo "lajv skaut", u svlačionici već na poluvremenu imamo određene stvari iz utakmice i to prikazujemo igračima. Pokazali smo tri situacije gde nismo igrali odbranu. To je to. Počeli smo i rekli da moraju biti bliže igračima, da nema lakih šuteva i došlo je do treće četvrtine.

- To je tako, ponekad energija iz odbrane se pretvori u nešto u napadu. Kao što smo usporili u poslednjoj četvrtini, ali to zadovoljstvo kad vodiš 20 razlike dovodi do toga. Odbrambeno je izvanredno, moramo da vratimo film, u prvoj utakmici je uticalo to što je bila prva posle toliko godina gde smo primili 100 poena, evo večeras 74. Ovo je mnogo realnije nego prva. Alba je dobar tim, oni imaju način igre u napadu da se kreću bez lopte, svkai put kažnjavaju agresivnost protivnika sa "bekdor" situacijama i da daju poene. Vraćamo se na situacije gde smo igrali bez straha od "bekdora" i dali im da šutiraju - otkriva Obradović.

Foto: Nikola Tomić

Partizan je prvo kolo u Evroligi odigrao protiv Albe, tada su poraženi, a Željko Obradović je tada rekao da ima dosta da se igra, ali i da je taj meč bio bitan.

- Bila je prva protiv Albe bitna, kao što je neko sad napravio komentar kako izgleda tabela u Evroligi, još se niko nije plasirao u plej-of, ali niko nije izgubio šanse. To je izjednačenost lige i u tome da svi timovi imaju šanse za TOP 8, a da ne pričamo o situaciji od 6. do 14. mesta, razlika je valjda jedna ili dve pobede, možda i tri. Ali znam da je bilo šest timova, Efes je večeras dobio, oni su unutra, u grupi tih timova za TOP 8. Za nas utakmica protiv Splita, to je subota, danas je četvrtak, posle dolaze Bolonja i Milano, ali koncentracija na treningu jeste najvažnije pripremna utakmica na Splitu. Želim da kažem da je trebalo da se igra u nedleju, izašli su u susret i igraće se u subotu.

Nije želeo Željko da analizira sezonu, već kako kaže, bitno je ono što sledi na samom kraju.

- To su pitanja za vas, za navijače, mi koji smo unutra smo svesni da je težak posao i da se zaključci donose na kraju sezone. Sedne se, pogleda objektivna slika, kako smo odradili stvari u prelaznom roku, kakav smo roster imali, uporedimo sa rosterom drugih timova, ovo je bilo dobro ovo loše. U svakoj sezoni ima dobrih i loših stvari. Juče je novinar pitao, poslednji dan prelaznog roka, kako je neko pričao o Partizanu kako se pojačava, od prvog dana smo slušali tu priču, a vi ste svesni kako su se drugi pojačavali, a Partizan je puštao decu da igraju u drugim timovima i to je rizik. Vratio se Balša da gleda trening, a kad će početi da trenira... Ja mogu samo da se zahvalim igračima na svemu što pružaju, pre svega i na treninzima koji kad može da se odradi tri treninga u nizu to je čudo. ETo, sutra je oporavak, priprema kroz priču više utakmice protiv Splita i u nedelju da prboamo da pripremimo utakmicu s Bolonjom.

Foto: Nikola Tomić

Partizan je imao 20 poena prednosti pred poslednjih 10 minuta, ali je došlo do opuštanja i malo su posustali, Alba je prišla na 10, ali nije imala prilike za preokret.

- Bilo je trenutaka, kad pričamo o 3. četvrtini dali smo 35 poena, a u poslednjoj samo 11. Protok lopte je loš, usporili smo maksimalno i to je to o čemu pričate. Slažem se, moramo da se naviknemo da igramo pogotovo što svi igrači dobijaju šansu, bili su na parketu, neko s većim učinkom, neko s mnajim. Treba istaći Aleksu (Avramovića), imao je izvanrednu utakmicu, ali svako mora da shvati da bi igrao na nekom nivou trebaju žar, želja, ako pričamo o razlici u visini. Kumađe sa 220cm je u prednosti, ali i mi smo u prednosti u nečemu.

- Ako znaš da je to tako, igraš pametno i radiš ono što je rečeno u pripremi utakmice. Ispred mene je papir, penale je šutirao 1/4, napraviš faul i pošalješ ga na penale, pa neka ubaci. Već sam pričao o tim stvarima kad su niski igrači izlazili iz blokada i šutirali za tri poena, to su stvari koje treba da pomognu. Ako pričamo o Evroligi, niko ne može da predvidi da li će timovi imati isti broj bodova, a ko je koga pobedio, razlika. Uvek tražim da igrači igrjau do zadnjeg napada, ako imamo loptu, igraj da daš koš. Ako si u odbrani - brani. Baš iz toga, jer možemo doći da imamo 3-4 tima da imaju isti broj pobeda, broj poraza. Između njih da bude isto i odlučuje koš razlika. Ja zato tražim, nije potcenjivanje protivnika.

Za kraj, Obradović se još jednom zahvalio navijačima na podršci.

- Moram da se zahvalim ljudima na ambijentu. Iz utakmice u utakmicu, možda sam dosadna, ali javljaju se ljudi iz raznih strana Evrope i da je to postalo, Boga mi, stvar prestiža da se gleda Partizan. Svi treba dab udemo ponosni na to i da se zahvalimo ljudima što prave ovo. Partizan jeste to što jeste zbog navijača, znamo kako ide i kako ide prodaja karata za narednu utakmicu kad se vratimo u Arenu. Oli, Barselona, Pao... Četiri takva tima, očekujemo da se ovo nastavi, hvala im što bode tim. Ja živim trenutke koji su fantastični.

Video: Delije zbog Obradovića prepevale pesmu Ane Nikolić

(Telegraf.rs)