Tabela Evrolige posle pobede Partizana i poraza Zvezde: Jedni na korak, drugi sve dalje od TOP 8 faze

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za jednu ekipu je sve dobro, apsolutno cveta, dok je na drugoj strani zavladalo sivilo

Foto: Marko Jovanović

Iako još nije kompletirano čitavo 26. kolo Evrolige, neke stvari su bar malo postale jasnije. Srpski klubovi su odigrali svoje mečeve, Partizanje slavio protiv Albe (88:74), dok je Zvezda poražena od Bajerna u Minhenu (87:80), pa je na taj način i status ove dve ekipe u takmičenju malo "čistiji".

Ima još dosta da se igra, to je istina, čak osam velikih utakmica je ostalo za oba predstavnika iz Srbije, ali je pitanje - da li će obe ekipe uspeti da se domognu TOP 8 faze?

Posle večerašnjih utakmica, veoma je teško i poverovati u to, jer se Zvezda, makar trenutno, nalazi daleko od mesta koje vodi u ovu fazu takmičenja. Zvezda je pomalo iznenađujuće poražena i od Albe nedavno, kada je izgubila u Pioniru, dok je sada poraz od Bajerna samo dodatno udaljio crveno-bele.

Zvezda sada ima skor od 11 pobeda i čak 15 poraza, što je stavlja na 13. mesto u Evroligi. Za petama su im Bajern sa jednom pobedom manje, ali i Olimpija iz Milana koja ima skor od devet pobeda i 15 poraza, uz dva meča manje.

Kada se pogleda ispred nje, tu su Virtus na 12. mestu sa skorom 12-13, dok potom sledi grupa ekipa sa po 13 pobeda, koja se doseže sve do 6. pozicije, gde je Partizan. Drugim rečima, Zvezdi treba dosta toga da se poklopi u budućim utakmicama, kako bi stigli do pozicije koja vodi u TOP 8 fazu, a ujedno moraju da brinu i o rezultatima ekipa s kojima imaju lošiji međusobni skor.

Foto: Marko Jovanović

S druge strane, Partizan je u znatno boljoj situaciji. Crno-beli su slavili protiv Albe i upisali su svoju 14 pobedu u takmičenju, što ih je stavilo na visoko 6. mestu.

Partizanu će trebati dosta ukoliko želi da napreduje i više na tabeli, međutim, trebaće im i dosta neuspeha kako bi nazadovali. Oni sada imaju pobedu više od ekipa poput Makabija i Žalgirisa, dok će Valensija, Baskonija  i Efes moći da se izjednače s njima, ukoliko slave u narednim mečevima.

Takođe, Partizanu na ruku idu i određeni bolji međusobni skorovi, pa, u nekim situacijama (poput Baskonije, trenutno Efesa), ne moraju da brinu ukoliko se nađu sa identičnim brojem pobeda.

Raspored večitih do kraja sezone u Evroligi

Ilustracija: Telegraf/MN Press
Ilustracija: Telegraf/MN Press
Video: Kampaco o teškom porazu od Bajerna: Moramo da promenimo naš mentalitet

(Telegraf.rs)