EKSKLUZIVNO: Trinkijeri o Zvezdi, Kampacu i "polivanju" u Kupu: "Baš me briga..."

Vreme čitanja: oko 3 min.

U Bajernu priželjkuju nastavak dobrih rezultata i uspon forme celog tima

Košarkaši Crvene zvezde, posle poraza od Albe, gostuju ovog četvrtka od 19 sati Bajernu u Minhenu u meču 26. kola Evrolige.

Za crveno-bele, pobeda u ovom duelu je "imperativ" ukoliko se želi u nastavak borbe za plej-of i Top 8, a pored velikog evroligaškog debija Fakunda Kampaca koji se očekuje, veliku prepreku će imati u nemačkom timu. Bajern u ovaj meč ulazi posle osvajanja Kupa Nemačke, ali i odličnog meča i prikazane dobre partije u porazu od Makabija. Takođe, klub proslavlja 77 godina od osnivanja, pa sve ovo u Minhenu, vide kao prednost pred duel sa Zvezdom.

Tako, pred sam meč trener Bajerna Andrea Trinkijeri osvrnuo se na osvojeni trofej u Kupu, koji je važan za izazove koji dolaze u svim takmičenjima. Za početak podsetio je na reči Vladimira Koprivice sa kojim je sarađivao u Partizanu.

- Naučio sam u prošlosti da je pobeda u Kupu jako bitna. To nije zbog onog što ti Kup donosi, već zbog onoga što može da ti oduzme. Kada sam bio u Partizanu, profesor Koprivica, koji je jedan od ljudi koji me je najviše inspirisao u košarci, mi je uvek govorio da je najbolje kada počneš sezonu sa osvojenim trofejom. Tada je put pametniji. Verujem da možemo da uklopimo sve što imamo, dobar vikend. Ja verujem u ovaj tim, a to je bilo potrebno i mom timu. Samopouzdanje dođe i ode. Meni nije bilo to potrebno, ali timu jeste. To je pozitivan "puš". Ja hranim sebe pobedama, titulama, to je ultimativni razlog zašto sam ovde. Ali, ne dozvoljavam da titula, ili poraz, definišu mene. Sada je sve gotovo. Takođe, odigrali smo super-solidnu utakmicu u Tel Avivu, a sutra imamo novu evroligašku utakmicu. Vraćamo se i nastavljamo da se takmičimo.

Posle osvojenog Kupa usledila je velika proslava u kojoj je Trinkijeri završio mokar do gole kože, pošto su ga igrači, po tradiciji ispolivali hladnim pivom, pa je na pitanje Telegrafa, odgovorio u svom stilu:

- Kada sam odneo odelo na hemijsko čišćenje i pranje, nisu hteli da ga uzmu, toliko je zaudaralo na pivo dan kasnije da je to bilo neverovatno. Postoje određeni koraci koje ne možeš da zaobiđeš. Tim me je iznenadio, mogao sam da otrčim na parking, ili u autobus, ali sam shvatio da je najbolje da to urade u svlačionici, jer bi došli i u autobus. Bilo je jako hladno i perfektno da se popije, ali nije bilo dobro za tuširanje.

Potom, upitali smo Trinkijerija da prokomentariše duel sa Crvenom zvezdom, kao i "debi" Kampaca u Evroligi u crveno-belom dresu.

- Beš me briga. Crvena zvezda je uvek Crvena zvezda. Oni imaju jednu od najintrigantnijih bekovskih linija u Evroligi. Kampaco, Vildoza, Nedović. Ne znam koliko timova bi mogli da sastave ovakvu bekovsku liniju zajedno. Ali, mi nismo "na sniženju". Igraćemo najjače što možemo - rekao je Trinkijeri.

Nemačke novinare je zanimalo i koliko Vladimir Lučić može da pomogne timu posle oporavka od povrede.

- Odmarao je 33 utakmice, trebalo je da je dovoljno. Nije fit, igra svojim umom, željom, iskustvom. On nije spreman skroz, ali ćemo ga koristiti za ono što nam je potrebno, a to je uvek dovoljno.

(Telegraf.rs)